Κατόπιν έντονου προβληματισμού είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με τον μεγάλο καβγά του Σαββατοκύριακου που απασχόλησε πρωτίστως τους μπλογκάδες και τους φανατικούς των social media (φαντάζομαι ότι ελάχιστοι δικτυωμένοι δεν ήταν παραλήπτες σχολίων και ρετουσαρισμένων φωτογραφιών με γνώριμα πρόσωπα που παρελαύνουν, ως Μίκι ή Γκούφι, στην κεντρική λεωφόρο της Eurodisney ή να πίνουν τον καφέ τους σε λουδοβίκεια πολυθρόνα, μελετώντας το «Ζαντίγκ» του Βολταίρου…).

Ο πειρασμός, ωστόσο, ήταν ακατανίκητος από τη στιγμή που τα εν Παρισίοις μυστήρια εξελίχθηκαν σε μείζον πολιτικό ζήτημα και τροφοδότησαν μια διαμάχη ανάμεσα στο Μαξίμου και την Πειραιώς –η οποία, όπως με διαβεβαιώνουν εκατέρωθεν πηγές, θα κλιμακωθεί ώς τα όρια πολεμικής σύρραξης.

Από σήμερα κιόλας, αναμένω ότι από το πρωθυπουργικό επιτελείο θα κραδαίνουν το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγγέλλοντας ακόμη ηχηρότερα ελλείψεις στην καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του Μαρέβας, ενώ από την Πειραιώς θα επανέλθουν με πιο επιτακτικό ύφος στα ερωτήματα για τους επιβάτες της πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από Λισαβόνα σε Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Θύματα τα γυναικόπαιδα

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια ακόμη μάχη με θύματα τα γυναικόπαιδα, αλλά σε πολιτικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις διαθέσεις στα δύο κεντρικά επιτελεία, της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης: όλα τα όπλα και υπερόπλα έχουν πλέον στραφεί προσωπικά πάνω στους δύο αρχηγούς και ο πόλεμος, τουλάχιστον όσο η χώρα θα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια οιονεί προεκλογική ατμόσφαιρα, θα είναι αμείλικτος.

Πληροφορούμαι, μάλιστα, ότι από την πλευρά της ΝΔ η στάση του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι συνοδεύεται από λεπτομέρειες που θα τους επέτρεπαν να ζητήσουν ακόμη και την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα. Συνεπώς, ακολουθεί ακόμη πιο σφοδρή επίθεση, όπως διαφαίνεται και από το «διά ταύτα» την σχετικής γαλάζιας ανακοίνωσης: «Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία. Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Ελληνες». Για τη συνέχεια, μάλιστα, δεν θα επιστρατευθεί μόνον ο αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης.