Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος πιστεύει στον Θεό, αλλά ακολουθεί πιστά και το αρχαίο ρητό «επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως» όταν επιθυμεί να εμπεδωθεί μια άποψή του. Γι’ αυτό τον λόγο άδραξε την ευκαιρία προχθές, όταν βρέθηκε στην Ημερίδα Νομικών Συμβούλων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνοδικό Μέγαρο με θέμα «Εκκλησιαστική περιουσία – Σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας» και τόνισε για ακόμη μία φορά πως η μεγάλη περιουσία της Εκκλησίας είναι μύθος. «Μιλάμε για μια περιουσία που είναι στο όνειρο και στη φαντασία. Μια περιουσία που είναι δεσμευμένη» είπε.

Μιλώντας μάλιστα σε δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως κάποτε, απαντώντας σε ερώτηση, «είπα ότι όλο αυτό το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι ένα παραμύθι. Και πραγματικά, αν την αφήσουμε στη σημερινή της κατάσταση, είναι ένα παραμύθι, ένα κάρβουνο. Αν όμως θελήσουμε να συνεργαστούμε Εκκλησία και Πολιτεία πάνω στις σωστές βάσεις και αν λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και με τα οποία είναι δεμένη αυτή η περιουσία, τότε μπορεί αυτό το παραμύθι να γίνει ιστορία και να βοηθήσει».

Κατήγγειλαν τον Σεραφείμ για ρατσιστικό παραλήρημα

Σάλο και έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι νέες δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, οι οποίες στρέφονται πάλι (είναι το αγαπημένο του θέμα!) εναντίον της ομοφυλοφιλίας.

Ο μητροπολίτης, καλεσμένος την περασμένη Παρασκευή σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την εγκύκλιο για σεμινάρια περί ομοφυλοφιλίας στα σχολεία, βγήκε εκτός εαυτού και χρησιμοποίησε οξύτατες εκφράσεις όπως: «Για την Εκκλησία αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν θανάσιμες καταστάσεις. Είναι μια συμπεριφορά αντιανθρώπινη! Η ομοφυλοφιλία είναι μια τραγωδία! Μια σεξουαλική τραγωδία. Είναι ψυχοπαθολογική εκτροπή».

Οι προκλητικές «ομοερωτοφοβικές», όπως χαρακτηρίστηκαν, δηλώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις οργανώσεων, μεταξύ αυτών του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Athens Pride, οι οποίες άμεσα κίνησαν διαδικασίες.

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έκαναν καταγγελία στο αρμόδιο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ για παράβαση του σχετικού αντιρατσιστικού νόμου περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.

Αμεσα ενημερώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές και διεξάγεται έρευνα στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να κληθούν οι καταγγέλλοντες προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις για σχηματισμό δικογραφίας.

Ωστόσο, από την ΕΛΑΣ διαψεύδονται κατηγορηματικά πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αναζήτησης του μητροπολίτη από την Αστυνομία στο πλαίσιο διαδικασίας αυτοφώρου και «εκτός από τη διεξαγωγή έρευνας δεν έχει κινηθεί καμία άλλη διαδικασία» όπως έλεγαν.