Το «ντέρμπι» της Λεωφόρου Δημητρίου Βικέλα 52, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο κορυφώνεται απόψε με την εκλογή(;) του νέου προέδρου της ΕΟΕ, έχει αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες μεταξύ του νυν προέδρου Σπύρου Καπράλου και του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, που είναι και οι μοναδικοί υποψήφιοι.

Παράγοντες (εκ των οποίων ελάχιστοι δεν γνωρίζουν καλά καλά τους κανονισμούς του αθλήματος το οποίο αντιπροσωπεύουν στην ΕΟΕ) και ομοσπονδιάρχες έχουν επιδοθεί τους τελευταίους μήνες σε ένα γαϊτανάκι συλλογής ψήφων σε μια κόντρα που έχει βαθύ πολιτικό χαρακτήρα. Καθώς τον Σπύρο Καπράλο στηρίζει ξεκάθαρα η κυβέρνηση, αλλά και αρκετοί καραμανλικοί.

Αντίθετα οι παράγοντες (εκπρόσωποι ομοσπονδιών) που είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και οι περισσότεροι από το παλαιό («βαθύ») ΠΑΣΟΚ θα ρίξουν την ψήφο τους στον Ισίδωρο Κούβελο.

Το θέμα όμως είναι ότι αυτές οι εκλογές αυτές μπορεί να κρατήσουν ακόμα και μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (!) καθώς υπάρχουν πολλά νομικά κενά που δίνουν δικαίωμα για ενστάσεις εκατέρωθεν ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της ποδηλασίας Θανάσης Τερζής (είναι υπέρ Κούβελου) κατά του εκπροσώπου της ομοσπονδίας Ιάκωβου Φιλιππούση (ως ιδιαίτερος του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, ψηφίζει Καπράλο) για τον οποίο λέει ότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου καθώς αμείβεται από ομοσπονδία (ΕΠΟ). Αρα η ποδηλασία είναι δικάβαλη μέχρι στιγμής και δεν ξέρει κανείς ποιος θα ψηφίσει. Το τζούντο δεν έχει δικαίωμα ψήφου (καθώς κρίθηκε παράτυπη η ΓΣ και έχει προσωρινή διοίκηση), ενώ η πυγμαχία κέρδισε τα ασφαλιστικά και δεν κρίθηκε παράτυπη η διοίκηση.

«Κλειδί» είναι και τα δύο νέα ολυμπιακά αθλήματα (καράτε και αναρρίχηση) που οι εκπρόσωποί του είναι με τον Ισίδωρο Κούβελο και τα οποία η ΔΟΕ έχει πει να έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά θα γίνει συζήτηση ακόμα και για ψηφοφορία.

Ηδη εδώ και μήνες δεν έχουμε Αθάνατο εκπρόσωπο στη ΔΟΕ (μετά την αποχώρηση λόγω ηλικίας του σημερινού προεδρεύοντος της διαδικασία Λάμπη Νικολάου). Ευχή όλων να μην πληγούν και οι αθλητές από την εκλογική αναμέτρηση.