Το διήμερο αυτό γέννησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με φόντο τους πάγκους και καλό είναι να τη δούμε: ο Γιώργος Κορακάκης, παρά την καλή αρχή ως πρώτος προπονητής στον Ατρόμητο, πλήρωσε την κακή συνέχεια και τα άσχημα τελευταία αποτελέσματα. Ηττήθηκε στο Αγρίνιο και οδηγήθηκε στην έξοδο. Ποιος τον «έφαγε»; Ο τεχνικός που είχε απομακρυνθεί το περασμένο φθινόπωρο ένεκα του Κορακάκη! Η ζωή κύκλους κάνει… Λοιπόν: πρώτο ματς τον Σεπτέμβριο για τον Κορακάκη στον Ατρόμητο ήταν αυτό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης του Χάβου. Νίκη 1-0 ο Ατρόμητος, τέλος λίγο μετά ο Χάβος. Το Σάββατο, ο νυν κόουτς του Παναιτωλικού οδήγησε την ομάδα του σε επιτυχία και παύθηκε από το πόστο του ο κόουτς του Ατρομήτου. Οσο για το ποιος τον διαδέχεται, ο Σα Πίντο βρίσκεται προ των πυλών. Ναι, είχε περάσει προ ετών από το Περιστέρι, κρίθηκε ακατάλληλος και ανέκρουσαν πρύμναν, με δεδομένο ότι ανακάλυψαν πως έχει προσόντα. Μήπως κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη και με τον Χάβο που ξανάπιασε προ ημερών δουλειά στον Παναιτωλικό; Αβυσσος η ψυχή των (ελλήνων) παραγόντων –όλο στους ίδιους και στους ίδιους καταλήγουν.

Εξτρέμ

Αν τον έβλεπε κάποιος το περασμένο καλοκαίρι να μάχεται στα ευρωπαϊκά ραντεβού του Ολυμπιακού, το λιγότερο που θα έκανε ήταν να χαμογελά. Κι όμως, ο Φιγκέιρας εξελίσσεται σε μπακ που μετατρέπεται σε άριστο ακραίο κυνηγό. Σε κάθε ματς βγάζει τουλάχιστον δύο ή τρεις φάσεις για γκολ με όπλο την ταχύτητά του. Ελάχιστοι στο παρελθόν έχουν αντιστρέψει τόσο εντυπωσιακά την εικόνα τους. Ενας από αυτούς είναι, αναμφισβήτητα, ο Φιγκέιρας.

Νιόφερτοι

Ποιος είπε ότι με προσεκτικές κινήσεις δεν μπορεί να προκύψουν ενδιαφέρουσες μεταγραφές τον χειμώνα; Ιδού τι διαπιστώσαμε: αντί για τον Λέσκοτ, στην ΑΕΚ έφεραν τον Βράνιες, έναν κεντρικό αμυντικό με ικανότητα και κυρίως έτοιμο να προσφέρει. Το γεγονός ότι έβαλε το χεράκι του ο Ντούσκο, το προσπερνούν ορισμένοι. Χθες, ο βόσνιος αμυντικός έδεσε άριστα με τον Λαμπρόπουλο και μάλιστα πρόσφερε και γκολ. Ο Αστέρας Τρίπολης είχε θέμα στην επίθεση και το λύνει με την έλευση του κλασικού φορ, Μανιά. Οσο για τον ΠΑΟΚ, καλύπτει το κενό που άφησε ο Ροντρίγκες με τον καλύτερο τρόπο: τόσο ο Πρίγιοβιτς όσο και ο Ενρίκε μπορούν να αξιοποιήσουν τις πολλές ευκαιρίες που γεννιούνται στην Τούμπα και αυτό επιβεβαιώθηκε κόντρα στον Αστέρα. Το μόνο που μένει είναι να υπάρξει συνέχεια στην καλή αρχή όλων.

Ξάνθη

Γκρίνιες πολλές για τον ρέφερι Σιδηρόπουλο τούτη τη σεζόν. Χθες, αντέδρασε με το γνώριμό της στυλ, αυτό της ανακοίνωσης, η Ξάνθη: «Monsieur Collina, between others, any foul out of the region is a foul, is not a penalty. Good morning and good afternoon Mr. Superouaou Collina». Μετάφραση: «Κύριε Κολίνα, μεταξύ άλλων, κάθε φάουλ έξω από την περιοχή είναι φάουλ, όχι πέναλτι. Καλημέρα και καλό απόγευμα, κύριε Κολίνα». Ναι, Σουπερουάου Κολίνα βάφτισε τον top class διαιτητή!