Κάθε άλλο παρά θετική είναι η βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Τρεις σερί ισοπαλίες με ΑΕΚ (0-0), Κέρκυρα (1-1) και ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) και συνολικά μόλις δύο νίκες στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις έχει η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος προ ημερών δεν δίστασε να μιλήσει ακόμη και για απώλεια των πλέι οφ εφόσον συνεχιστούν οι κακές εμφανίσεις των Πρασίνων. Ηδη το Τριφύλλι, που ισοβαθμεί με την Ξάνθη, κατρακύλησε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας κάτω από τον Πανιώνιο, τον ΠΑΟΚ και φυσικά από τον Ολυμπιακό που προπορεύεται κατά 16 βαθμούς, ενώ πλέον απειλείται και από την ΑΕΚ. Κι όμως έπειτα από καιρό στον Παναθηναϊκό εμφανίζονται αισιόδοξοι, όπως για πρώτη φορά παραδέχθηκε ο Ουζουνίδης. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε αλλά κρατάμε την εμφάνιση για να χτίσουμε πάνω σ’ αυτή. Οι παίκτες έχουν ποιότητα και θα πάμε καλύτερα» τόνισε ο 49χρονος προπονητής. Το β’ ημίχρονο με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το καλύτερο και το πιο παραγωγικό επί των ημερών του στον Παναθηναϊκό: κυριαρχικό ποδόσφαιρο (41%-59% η κατοχή), ρυθμός, ένταση, διάθεση, αντοχές, αρκετές τελικές (12), ένα γκολ (Μπεργκ 56′), ένα δοκάρι (Εμποκού 46′). Κι όλα αυτά σε ένα γήπεδο που θυμίζει βοσκοτόπι, απέναντι σε μια από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος και με εχθρική διαιτησία (ο ΠΑΣ προηγήθηκε με γκολ-οφσάιντ του Κόντε στο 31′, ενώ δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Μιχαήλ στο 86′). Αρχής γενομένης από το μεθαυριανό εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο, οι Πράσινοι καλούνται να δείξουν ότι η καλή εμφάνιση στα Γιάννινα δεν ήταν απλώς ένα πυροτέχνημα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης (61′ Ναδάλες), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος (68′ Γαρουφαλιάς), Ακόστα, Κοζορώνης, Μαμπουλού (72′ Ζάιρο), Κόντε.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Τελάντερ (59′ Μολέντο), Κουτρουμπής, Ζέκα, Λουντ (63′ Π. Βλαχοδήμος), Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (77′ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ.