Οσο ευρηματικοί μπορεί να γίνουν κάποιες φορές οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κάποτε είχαν βγάλει σύνθημα ακόμη και για το κρύο, άλλος τόσος καιρός θα περάσει ώσπου να συνειδητοποιήσουν αρχικά οι συμμετέχοντες στο σαββατιάτικο ντέρμπι και εν συνεχεία η μπασκετική κοινότητα πώς γίνεται μια ομάδα να κατακτά τη νίκη με μηδέν στα είκοσι τρίποντα! Και όμως με αυτό το σπάνιο στατιστικό (0/20 τρ.) ο Δικέφαλος υπέταξε (62-58) τον Αρη στο παλατάκι της Πυλαίας, το οποίο λόγω της παρουσίας περίπου 6.000 οπαδών του ΠΑΟΚ θύμιζε τα ντέρμπι παλαιότερων δεκαετιών, που καθήλωναν όλη την Ελλάδα.

Το μνημειώδες σύνθημα βγήκε ακαριαία: «ΠΑΟΚ σ’ αγαπώ, ΠΑΟΚ είσαι ο ένας, με μηδέν στα είκοσι δεν κέρδισε κανένας!». Ελα, όμως, που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετρώντας πλέον δύο νίκες επί του Αρη (62-66 στον α’ γύρο) και έχοντας το goal-average έναντι του Κολοσσού Ρόδου στους μεταξύ τους αγώνες υπερέχουν στην τριπλή ισοβαθμία και βρίσκονται πλέον στην τέταρτη θέση πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ολα αυτά με 417.000 ευρώ αγωνιστικό μπάτζετ, αλλά με τον ίδιο προπονητή – πρωτεργάτη για όγδοη σερί σεζόν, τον Σούλη Μαρκόπουλο, αμιγώς μπασκετική διοίκηση (Πρέλεβιτς, Σταυρόπουλος, Ζουρνατσίδης) και παίκτες που θυσιάζουν το εγώ στον βωμό του εμείς.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις αρχές της εβδομάδας σημειώθηκε το εξής πρωτοφανές περιστατικό: η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε άδεια στον Ζάνις Πέινερς προκειμένου να ταξιδέψει στην πατρίδα του για την κηδεία του πατέρα του, αλλά ο Λετονός αποφάσισε να μείνει στη Θεσσαλονίκη και ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών στο παρκέ (13 π., 5 ρ., 2 ασ.). Επειτα από αυτό, η σπουδαία εμφάνιση των Κλάντον (12 π., 15 ρ.) και Μαργαρίτη (15 π., 8 ρ.) και οι κρίσιμοι πόντοι των Σάιμπερτ και Κόνιαρη είναι λεπτομέρειες.

Τα αποτελέσματα της 16ης

αγωνιστικής: ΑΕΚ – Κύμη 71-65, Προμηθέας Πατρών – Κολοσσός Ρόδου 78-68, Τρίκαλα – Λαύριο 75-78, Ρέθυμνο – Απόλλων Πατρών 71-56, ΠΑΟΚ – Αρης 62-58, Ολυμπιακός – Δόξα Λευκάδας 84-60. Σήμερα: Κόροιβος Αμαλιάδας – Παναθηναϊκός (17.00, NS2).

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 31 β., Παναθηναϊκός και ΑΕΚ από 29 β., ΠΑΟΚ, Αρης και Κολοσσός από 25 β., Ρέθυμνο 23 β., Λαύριο, Προμηθέας και Τρίκαλα από 22 β., Κύμη 21 β., Απόλλων και Κόροιβος από 20 β., Δόξα 19 β. Σημ. Παναθηναϊκός και Κόροιβος έχουν ένα ματς λιγότερο.

Η επόμενη (17η) αγωνιστική: ΑΕΚ – Τρίκαλα, Αρης – Προμηθέας, Λαύριο – Ρέθυμνο, Δόξα – Κόροιβος, Απόλλων – ΠΑΟΚ (11/2), Κύμη – Παναθηναϊκός (12/2), Κολοσσός – Ολυμπιακός (13/2).