Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ είναι αήττητη (4 νίκες και 1 ισοπαλία) ύστερα από πέντε επίσημα ματς με τον Ισπανό στον πάγκο της. Δίχως να έχει δεχθεί γκολ στο συγκεκριμένο διάστημα αγώνων. Κι έχοντας σκοράρει μια ντουζίνα τέρματα (από μισή στον Λεβαδειακό για το Κύπελλο και στη Βέροια χθες για το πρωτάθλημα). Με τον Ισπανό να ανακατεύει την τράπουλα, να δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του το τελευταίο διάστημα και να ξυπνά φονικά ένστικτα ξεχασμένα ακόμα και στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος πέτυχε χθες δύο πολύ όμορφα γκολ, ανοίγοντας και κλείνοντας το σκορ. Τα άλλα τέσσερα τέρματα της Ενωσης στο 6-0 επί της Βέροιας πέτυχαν οι Μάνταλος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος και ο Τόμας των φιλοξενουμένων με αυτογκόλ. Ο Χιμένεθ άφησε εκτός ενδεκάδας και δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής ούτε ως αλλαγή στους κορυφαίους του προηγούμενου ματς (6-0 τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο) Βάργκας και Μπακασέτα, δεν βρήκε γκολ από τους βασικούς χθες επιθετικούς Αραούχο και Πέκχαρτ, μολαταύτα έφτασε σε μια επιβλητική εμφάνιση και έφτασε εύκολα σε 6 γκολ, ενώ θα μπορούσε να σκοράρει ακόμα τόσα. Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Ενωσης τόνισε: «Φυσικά, είμαι πολύ χαρούμενος. Ερχόμασταν στο ματς με φιλοδοξία. Περίμενα αντίδραση από τους παίκτες μου και είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω αυτή την αγωνιστικότητα που ζητώ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα καλύτερα, αλλά θα πρέπει να δουλεύουμε για να είμαστε σε αυτό τον δρόμο. Το πιο δύσκολο ήταν να κερδίσω την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία των παικτών. Πλέον το διασκεδάζουν βλέποντας ότι αυτό αποδίδει. Η υποχρέωσή μου είναι να σκέφτομαι παιχνίδι με παιχνίδι. Πρώτα με σεβασμό προς την ΑΕΚ, μετά προς τον αντίπαλο. Οταν έρθει η ώρα του Ολυμπιακού, θα τον σκεφτούμε και αυτόν». Ο προπονητής της Βέροιας Απόστολος Τερζής παραδέχθηκε ότι «η ΑΕΚ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και στα 90 λεπτά. Για τη Βέροια είναι μια πολύ βαριά ήττα. Υπάρχουν ευθύνες και βαραίνουν αποκλειστικά εμένα κι όχι τους παίκτες μου. Πρέπει να μαζευτούμε αυτή την εβδομάδα, να δουλέψουμε σκληρά. Το Σάββατο έχουμε έναν τελικό με τον Πανιώνιο, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες και να συνεχίσουμε να αναπνέουμε».

ΑΕΚ:Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54′ Κολοβέτσιος), Ντίντακ (54′ Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (68′ Ροντρίγκες), Πέκχαρτ.

Βέροια:Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί (46′ Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71′ Σισοκό), Τομάς, Μπαλάφας, Αρσε (58′ Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.