Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει σοβαρός προβληματισμός. Κι ότι στο ζήτημα «η βάρκα έκατσε» κάθε κυβερνητικός απαντά διαφορετικά.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας, ας πούμε, το είπε καθαρά. «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, σκέπει, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις σε».

Για να καταλήξει: «Η Παναγιά κοντά μας».

Υπενθυμίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη αποφανθεί πως το Eurogroup στερείται νομιμοποίησης –όπως τότε με τον «βασικό μέτοχο» που έλεγε ότι το Σύνταγμα υπερτερεί του ευρωπαϊκού δικαίου και κόντεψαν να μας κλείσουν τη χώρα…

Η Παναγιά βεβαίως είναι πιο σίγουρη λύση –αρκεί να βάλει το χέρι της.

Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δυο γραμμές.

– Τη γραμμή Τσίπρα ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει καμία υποχώρηση σε «θέματα αρχών».

– Τη γραμμή Ζουράρι ο οποίος αποφάνθηκε ότι μετά το 2019 «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει».

Υποψιάζομαι ότι θα υπερισχύσει η γραμμή Τσίπρα. Θα τα υπογράψουν όλα και μετά θα φωνάζουν «πονούν, ωρέ, τα παλικάρια;».

Νομίζω ότι έχουν πειστεί πως όσο μένουν στην εξουσία κάτι θα συμβεί και θα αλλάξει το ριζικό τους.

Τι μπορεί να συμβεί;

Η μια εξήγηση είναι ότι θα φέρει λεφτά με τη σέσουλα ο πρόεδρος της L’Oreal από το Παρίσι. Ή ότι θα μας αγοράσει ο Ρότσιλντ. Τόσους επενδυτές βλέπει στις ολιγόωρες στάσεις του ο Πρωθυπουργός, κάποιος θα βάλει το χέρι στην τσέπη!

Η άλλη εξήγηση είναι ότι περιμένουν να βελτιωθούν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη.

Σε 36 μέρες ψηφίζει η Ολλανδία. Σε 75 μέρες η Γαλλία. Τον Σεπτέμβριο ακολουθεί η Γερμανία.

Αλλά αν ποντάρουν ότι θα βγουν οι συριζαίοι Ολλανδίας, ο Μελανσόν Γαλλίας κι ο Σουλτς Γερμανίας, πιο πιθανό είναι να μας αγοράσει ο Ρότσιλντ και να βρει L’Oreal το φάρμακο για την τριχόπτωση.

Διότι η Ευρώπη στρίβει δεξιά. Ο Ομπάμα, ο Ολάντ, ο Μοσκοβισί, όλοι τους συμβούλευαν να κλείσουν την αξιολόγηση μέσα στο 2016 επειδή μετά θα είναι χειρότερα. Δεν τους άκουσαν.

Καθυστέρηση στην καθυστέρηση, πλάκωσαν οι νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ, η προληπτική νομοθέτηση, το αφορολόγητο, οι νέες περικοπές στις συντάξεις κ.λπ. Προ εξαμήνου δεν υπήρχαν καν στο τραπέζι.

Και ταυτοχρόνως κατέστη σαφές ότι η Γερμανία σε προεκλογική περίοδο δεν θα κάνει τίποτα για το χρέος, ούτε θα δεχτεί να φύγει το ΔΝΤ. Αν φύγει, πάπαλα το πρόγραμμα.

Γι’ αυτό σας λέω: δίκιο είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αν δεν βάλει το χεράκι της η Θεοτόκος, παίζει να τους ρίξει μόνος του ο Αδωνις!