Για μια χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες που λατρεύει να δημιουργεί ήρωες, η ιστορία του 39 ετών Τομ Μπρέιντι αποτελεί το κορυφαίο μπλοκμπάστερ. Συνδυάζει σπορ, πτώση του ειδώλου και ηρωική επανάκαμψη εν μέσω πολιτικής θύελλας. Ενα τέλειο σενάριο για ταινία του Χόλιγουντ και μία ακόμα υποψηφιότητα (Μπρέιντι) για το όρος Ράσμορ που φιλοξενεί τις λαξευμένες μορφές των προέδρων Ουάσιγκτον, Τζέφερσον, Ρούζβελτ και Λίνκολν.

Η ιστορία που διαδραματίστηκε στο στάδιο NRG του Χιούστον έμοιαζε με καλοραμμένο κοστούμι στις αναλογίες του Μπρέιντι. Η ομάδα του, η Νιου Ινγκλαντ Πάτριοτς, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 28-3 στην τρίτη περίοδο από τους Ατλάντα Φάλκονς που διεκδικούσαν το πρώτο τους τρόπαιο. Ολα έμοιαζαν προδιαγεγραμμένα καθώς καμία ομάδα στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει να ανατρέψει μια τόσο μεγάλη διαφορά σε Σούπερ Μπόουλ. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, οπαδός των Πάτριοτς και προσωπικός φίλος του Μπρέιντι και του προπονητή Μπιλ Μπέλιτσικ, παρακολουθούσε τον μεγάλο τελικό με φίλους του σε γκολφ κλαμπ στο Παλμ Μπιτς. Εκνευρίστηκε όμως τόσο από την εξέλιξη, που πήγε για ύπνο. Ο Μπρέιντι ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Και με μια επική απόδοση και επιδόσεις που αποτελούν νέο ρεκόρ, οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου για πέμπτη φορά. Ο ηγέτης των Πατριωτών ξεπέρασε τα μεγάλα του ινδάλματα, τον Τζο Μοντάνα (απ’ αυτόν εμπνεύστηκε το όνομα του ήρωα της ταινίας «Ο σημαδεμένος», Τόνι Μοντάνα, ο Ολιβερ Στόουν) και τον Τέρι Μπράντσοου.

ΕΞΙΛΕΩΣΗ. Η νίκη αποτελεί μια προσωπική λύτρωση για τον Μπρέιντι, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος πέρυσι από το NFL για το σκάνδαλο με τις ξεφούσκωτες μπάλες, το Deflategate, και τιμωρήθηκε με τέσσερις αγώνες αποκλεισμό στην αρχή της φετινής σεζόν. Αμέσως μετά τον αγώνα το αστυνομικό τμήμα της Βοστώνης, όπου εδρεύουν οι Πατριώτες, έγραψε στο twitter: «Η δικαιοσύνη επικράτησε. Οταν τιμώρησαν τον Τομ Μπρέιντι για τέσσερα παιχνίδια, δεν έδειξαν ασέβεια μόνο στον κορυφαίο κουόρτερμπακ, αλλά προσέβαλαν ολόκληρη περιοχή».

Μέχρι το 51ο Σούπερ Μπόουλ ο Μπρέιντι θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους κουόρτερμπακ (ο παίκτης – ιθύνων νους σε κάθε ομάδα του αμερικανικού φούτμπολ). Μετά την επική νίκη επί των Ατλάντα Φάλκονς ακόμα και οι εχθροί του αναγνωρίζουν πως ο Μπρέιντι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Η ΒΟΣΤΩΝΗ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ. Ολες οι επαγγελματικές ομάδες της Βοστώνης, οι Σέλτικς από το NBA, οι Bruins από το NHL και οι Red Sox από το MLB, αλλά και μεμονωμένα τα αστέρια τους υποκλίθηκαν στους Πατριώτες και ιδιαίτερα στον Μπρέιντι.

Ο άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς ΛεΜπρον Τζέιμς που ηγήθηκε επίσης μιας επικής ανατροπής στους περσινούς τελικούς του NBA, εναντίον του Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αποθέωσε τον Μπρέιντι χαρακτηρίζοντάς τον κορυφαίο όλων των εποχών.

Ο Κόμπε Μπράιντ άφησε αιχμές για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον Μπρέιντι η Λίγκα, σημειώνοντας: «Πέντε δαχτυλίδια δεν μπορεί να είναι ξεφούσκωτα».

Τους νικητές συνεχάρη και ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος θα τους υποδεχτεί στον Λευκό Οίκο τις επόμενες ημέρες, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο. Ο άσος των Πάτριοτς Μάρτελους Μπένετ είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως δεν πρόκειται να παραβρεθεί σε μια τέτοια συνάντηση. Μετά τον τελικό επανέλαβε την πρόθεσή του, στέλνοντας ταυτόχρονα το δικό του μήνυμα ενόψει της επίσκεψης της ομάδας του στο Μεξικό: «Αυτό που θα κάνω είναι να ρίξω το τείχος. Σ’ αγαπώ, Μεξικό».

Μήνυμα συμπαράστασης στους Μεξικανούς έστειλε και ο εκ των ιδιοκτητών των πρωταθλητών Ρόμπερτ Κραφτ: «Αυτό που θα κάνουμε όταν παίξουμε στο Μεξικό είναι να φέρουμε τις δύο χώρες πιο κοντά».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ. Στο μέτωπο της τηλεοπτικής διαφήμισης, όπου παίζεται ένα πιο ακριβό πρωτάθλημα καθώς τα 30 δευτερόλεπτα στον αέρα στοιχίζουν 5 εκατ. δολάρια, η Airbnb έστειλε το δικό της μήνυμα στην ξενοφοβική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ. Στο τηλεοπτικό σποτ των 30 δευτερολέπτων εμφανίζεται μια σειρά από πρόσωπα ανθρώπων με διαφορετικό χρώμα δέρματος, διαφορετικό φύλο, ηλικία και εθνικότητα. Στο κρόουλ που περνά από κάτω γράφει: «Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, από πού προέρχεσαι, ποιον αγαπάς ή σε τι πιστεύεις, όλοι έχουμε τη θέση μας».

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Μπράιαν Τσέσκι ανακοίνωσε ότι η Airbnb θα δωρίσει 4 εκατ. δολάρια την επόμενη τετραετία στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης για να βοηθήσει τους πρόσφυγες.