Ο Μπρούνο Βιάνα δεν ήθελε να «τα ακούσει» και στα γενέθλιά του (είναι ένας από τους παίκτες για τον οποίο έχει γκρινιάξει αρκετά η εξέδρα) και έτσι τέλειωσε από νωρίς τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή (3-0).

Ο νεαρός Βραζιλιάνος που έκλεισε χθες τα 22 (έχοντας γενέθλια μάλιστα ίδια ημερομηνία με τους Νεϊμάρ και Κριστιάνο Ρονάλντο) άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό και μετέτρεψε σε ρουτίνα το παιχνίδι κόντρα στον Γηραιό.

Ετσι όλη η προσοχή στράφηκε στον 33χρονο μέσο από το Τόγκο, τον Αλεξί Ρομαό (επέστρεψε πριν από λίγες μέρες από το Κόπα Αφρικα), που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα στη 19η αγωνιστική καθώς είναι ο παίκτης με τον οποίο ο Πάουλο Μπέντο σχεδιάζει να μπαλώσει (διότι να καλυφθεί εξ ολοκλήρου είναι δύσκολο) το κενό του Λούκα Μιλιβόγεβιτς που πλέον παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ.

«Κακά τα ψέματα, το κενό του Λούκα είναι μεγάλο γιατί πρόσφερε σε πολλούς τομείς. Λίγο πριν φύγει του εξέφρασα τις ευχαριστίες μου για τη στάση του και τη συμπεριφορά του και γενικά για την αξία του και την προσφορά του ως παίκτη και του έδειξα ευγνωμοσύνη. Ηταν μία συζήτηση με αρκετό συναίσθημα και τελείωσε εκεί» τόνισε ο πορτογάλος τεχνικός των πρωταθλητών προσθέτοντας: «Δεν θα ήθελα να βάλουμε το βάρος του αντι-Μιλιβόγεβιτς σε 1-2 παίκτες και πρέπει με ομαδική δουλειά να καλύψουμε το κενό. Γι’ αυτό και δεν θα ήθελα να αναφερθώ ξεχωριστά στον Ρομαό» τόνισε για τον αφρικανό άσο, ο οποίος ήταν θετικότατος χθες, αν και ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα ήταν ελάχιστος.

Ο Ελιουνούσι (42′) και ο Φορτούνης (56′) μετέτρεψαν σε άνετο βράδυ τη συνέχεια, κόντρα στον ουραγό αλλά σκληροτράχηλο Ηρακλή που θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

«Ναι μπορούμε να σωθούμε και το πιστεύουμε, αρκεί να μην έχουμε πάλι κάποια δυσάρεστη εξωαγωνιστική έκπληξη» επισήμανε ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Σάββας Παντελίδης που είδε και πάλι τον τερματοφύλακα της ομάδας του, τον Χουάντερσον να κάνει σωρεία σημαντικών επεμβάσεων και να κρατάει το σκορ στο 3-0.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μάρτινς (59′ Ανδρούτσος), Ρομάο, Ελιουνούσι (72′ Μανθάτης), Σεμπά, Φορτούνης (78′ Μάριν), Ιντέγε.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Ρούσσος (80′ Κυνηγόπουλος), Αγγελόπουλος (61′ Πασάς), Δώνης, Τζανετόπουλος, Κούρος, Μοντέιρο, Αργυρόπουλος, Περόνε (68′ Μπαστακός).