Σε μείζον θέμα εξελίσσεται για το ισπανικό ποδόσφαιρο η απόφαση της λίγκας να αναβάλει τη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση της Θέλτα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπαλαΐδος, καθώς επηρεάζει εμμέσως τόσο την εξέλιξη του πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου.

Αφορμή για την αναβολή στάθηκε η ζημιά που υπέστη το σκέπαστρο μιας εκ των εξεδρών του Μπαλαΐδος από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στη Γαλικία. Ο Δήμος του Βίγκο στον οποίο ανήκει το γήπεδο, ανακοίνωσε πρώτος την αναβολή του ματς γιατί δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων. Υστερα από διαβουλεύσεις και τις εκθέσεις των ειδικών, η Λίγκα αποφάσισε να αναβάλει το ματς προκαλώντας ωστόσο την οργή της Ρεάλ αλλά και της Αλαβές. Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένος ο επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου Αλαβές – Θέλτα (0-0). Ως εκ τούτου είχε αποφασιστεί από την ομάδα του Βίγκο να κατεβάσει εννέα αναπληρωματικούς εναντίον της Ρεάλ, γεγονός που φυσικά ήθελαν να εκμεταλλευθούν οι Μερένχες. Η Βασίλισσα κατέθεσε διάφορες προτάσεις ώστε να αλλάξει η απόφαση. Από το να κλείσει η εξέδρα που είχε πρόβλημα, μέχρι να γίνει το παιχνίδι στην Πορτογαλία, στην Μπράγκα ή το Πόρτο!

Ταυτόχρονα η Αλαβές με ανακοίνωσή της ζήτησε την αναβολή του επαναληπτικού ημιτελικού γιατί η Θέλτα αποκτά πλεονέκτημα απέναντί της. Αναβολή ζητά και η Ρεάλ, προκειμένου να παίξει αυτή με τη Θέλτα!

Το ζήτημα γίνεται περίπλοκο, καθώς δεν υπάρχουν πλέον ελεύθερες ημερομηνίες για να χωρέσει το εξ αναβολής ματς. Το πιο πιθανό είναι να διεξαχθεί στις 17 Μαΐου, μεταξύ της προτελευταίας και της τελευταίας αγωνιστικής, όταν πιθανόν θα κρίνεται και ο τίτλος.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΜΕΣΙ. Η Ρεάλ πάντως, ακόμα και με μείον δύο παιχνίδια (χρωστά κι αυτό με τη Βαλένθια) παρέμεινε στην πρώτη θέση, έναν βαθμό μπροστά από την Μπαρτσελόνα η οποία σε ρυθμούς προπόνησης και με έξι αλλαγές στη σύνθεσή της σε σχέση με το ματς με την Ατλέτικο στο Κύπελλο, νίκησε με 3-0 την Μπιλμπάο. Ο Μέσι έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Μπάρτσα με φάουλ φτάνοντας τα 21 γκολ. Ο Αργεντινός αντικαταστάθηκε για προληπτικούς λόγους, ενώ αποχώρησαν τραυματίες ο Πικέ (τράβηγμα στον προσαγωγό) και ο Ραφίνια (κάταγμα στη μύτη), οι οποίοι είναι αμφίβολοι για την αυριανή ρεβάνς με την Ατλέτικο στο Κύπελλο.

Τα αποτελέσματα: Μάλαγα – Εσπανιόλ 0-1, Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεγανές 2-0, Βαλένθια – Εϊμπαρ 0-4, Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ 0-0, Χιχόν – Αλαβές 2-4, Σοσιεδάδ – Οσασούνα 3-2.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 46 (με δύο ματς λιγότερα), Μπαρτσελόνα 45, Σεβίλλη 43.