Σας είχα προϊδεάσει από χθες ότι ο πόλεμος για τα μυστήρια εν Παρισίοις θα εξελιχθεί σε σίριαλ με πολλά επεισόδια. Επειδή τα θέματα που συνδέονται, αμφοτέρως, με τη γαλλική πρωτεύουσα έχουν και πολλές ουρές, αντιλαμβάνομαι ότι από Μαξίμου και Πειραιώς θα προσπαθήσουν να το τραβήξουν μέχρι να χυθεί αίμα στην αρένα. Οι θεατές στα μπροστινά καθίσματα, λοιπόν, ας φροντίσουν να έχουν μαζί τους και χαρτομάντιλα.

Αναφέρω τα παραπάνω επειδή ήδη από χθες η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε στο κοινοβουλευτικό «γήπεδο» και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Ελέγχου πόθεν έσχες. Οπως έγινε γνωστό, όχι από επίσημες –αλλά έγκυρες –πηγές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης κατέθεσε αίτημα εξέτασης του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Επιτροπή, ωστόσο, θα αποφασίσει επί του αιτήματος την ερχόμενη εβδομάδα. Αντιθέτως, αποφασίστηκε να ζητηθούν από την Εξεταστική τα αρχεία της Εξεταστικής, προκειμένου η Επιτροπή πόθεν έσχες να ελέγξει τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

Η Πειραιώς αντεπιτέθηκε σχεδόν άμεσα –ντύνοντας με πολιτικό περίβλημα την επίμαχη στάση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι. Στο Μαξίμου κάνουν λόγο για αντιπερισπασμό. Αλλά η παραδοχή ότι ο Πρωθυπουργός, επιστρέφοντας από τη Λισαβόνα, λοξοδρόμησε στην Πόλη του Φωτός για να συναντήσει τους διοικούντες της L’Oreal και του επενδυτικού οίκου Ρότσιλντ, δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα αντί να λύνει το μυστήριο -όπως τουλάχιστον το βλέπει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τι λέει ο Καμμένος;

Ο εκπρόσωπος Βασίλης Κικίλιας μπήκε εκτάκτως στο παιχνίδι για να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι πίσω από τον Αδωνη Γεωργιάδη που άνοιξε το θέμα βρίσκεται το κόμμα –έως την κορυφή και με κάθε επισημότητα. Η λίστα των επιβατών ζητείται επιτακτικά περισσότερο για να αβγατίσουν τα ερωτήματα –δεν θα εκπλαγώ εάν αύριο γίνει «φέιγ βολάν» στα στενά πέριξ της Λαχαναγοράς ο σχετικός κατάλογος.

Πολιτικά, η ΝΔ αναζητεί απαντήσεις για την απουσία των καθ’ ύλην αρμοδίων (εννοεί του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου του ΟΔΔΗΧ Φραγκίσκου Κουμεντάκη) από τις συναντήσεις Τσίπρα, ενώ τρολάρει και τον Πάνο Καμμένο που πάθαινε αναφυλαξία μπροστά στο οικόσημο των Ρότσιλντ. Οι πηγές μου με διαβεβαιώνουν ότι με τους επιβαίνοντες στο space mountain της παρισινής Ντίσνεϊλαντ η Πειραιώς δεν σκοπεύει να ασχοληθεί.