Τέλος σε ένα θέμα που θα μπορούσε να της στοιχίσει πολιτικά έδωσε η κυβέρνηση, απομακρύνοντας με συνοπτικές διαδικασίες τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ μετά την αποκάλυψη για τις «χρυσές αμοιβές» τους. Επειτα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μανώλης Κορωνιωτάκης και Γιάννης Μπλάνας, αντίστοιχα, με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτές τις παραιτήσεις τους. Μικρή σημασία έχει αν τους ζήτησε ο ίδιος ο Σταθάκης να απομακρυνθούν, όπως και πιθανότατα έγινε ή αν εκείνοι του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και ο υπουργός τις έκανε δεκτές, διατύπωση που προφανώς υπηρετεί τα απαραίτητα προσχήματα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση κατάλαβε πως το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» κινδυνεύει να χαθεί στις τσέπες της διοίκησης μιας κρατικής εταιρείας που, σημειωτέον, η διατήρησή της υπό τον έλεγχο του Δημοσίου έχει γίνει σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία διετία.

Στο διά ταύτα, τα λεφτά θα επιστραφούν, όπως δήλωσαν οι Κορωνιωτάκης και Μπλάνας, οι οποίοι μάλιστα υποστήριξαν στον υπουργό ότι η αλλαγή της αποζημίωσής τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει. Ωστόσο «οι εξηγήσεις τους κρίθηκαν ανεπαρκείς» αναφέρουν πηγές του υπουργείου.