Η στήριξη από τον Ιβάν

Ο ΠΑΟΚ σπάει τα κοντέρ, λοιπόν, οπότε αξίζει να σταθούμε λίγο στο «πώς και το γιατί». Διότι και άλλες φορές είχε ξέφρενη πορεία σε ένα σημείο της περιόδου, ουδέποτε όμως έδειξε σταθερός και συνεπής στον στόχο του. Το σημείο-κλειδί ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Σαββίδης στον Ιβιτς. Οταν όλοι ποντάριζαν τα πάντα πως θα αντικαταστήσει (φάει) τον κόουτς, ο ιδιοκτήτης τού έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Ιβιτς, με θαυμαστή αυτοπεποίθηση, έπαιξε το χαρτί να διώξει τον Τζαβέλλα και του βγήκε στο έπακρο. Παράλληλα, είδε ότι ορισμένοι παίκτες του που κινούνταν με χαμηλές στροφές ανέβηκαν θεαματικά και κάπως έτσι αντιστράφηκε πλήρως το κλίμα. Εδώ, η αναφορά γίνεται κυρίως στον Μπίσεσβαρ, έναν μέσο με ικανότητα στη μεταφορά της μπάλας και στη δημιουργία παιχνιδιού. Ναι, δεν είναι σπρίντερ, αλλά αν ήταν, τότε δεν θα ερχόταν στη Λίγκα μας. Προσφέρει, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα πολλά και μαζί με το καλοδουλεμένο σύνολο που έχει μοντάρει ο Ιβιτς επιβεβαιώνουν ότι η συνέχεια τους ανήκει. Αρκεί και στα δύσκολα, όταν τα ματς έχουν μπόλικο άγχος, να αντέξουν.

Μάθημα

Οταν ακούμε τις δυνατές ομάδες να επικαλούνται κόπωση, κουνάμε με νόημα το κεφάλι μας. Κούραση, πώς και γιατί; Λογικά, έχουν πλήθος εναλλακτικών λύσεων και επιλογών. Τι να πει τότε ο Πλατανιάς; Να μάθει σε όλους τι σημαίνει κατάθεση ψυχής; Μέσα σε λίγες ημέρες, να τι κατάφεραν τα παλικάρια από τα Χανιά. Αρχικά, εξασφάλισαν σε δύσκολες συνθήκες νίκη-πρόκριση επί του ΠΑΣ στα Γιάννινα. Και χθες, λίγα 24ωρα μετά, αφού ταξίδεψαν πολύ, πέτυχαν σπουδαία νίκη στη Λιβαδειά και έτσι μπορούν ακόμη και όνειρα για play offs να κάνουν. Κανείς δεν είπε τίποτα, ουδείς διαμαρτυρήθηκε, μόνο δουλειά ακούς στην Κρήτη. Οσο για τον Παράσχο, παραδίδει μαθήματα αξιοπρέπειας και συνέπειας. Κλείνοντας τα αφτιά του όταν τον λένε βετεράνο ή εμμονικό με την άμυνα.

Δανεισμός

Στη Σλοβενία κατέληξε ο Φάνης Τζανδάρης. Τον θυμάστε, αλήθεια; Πρόκειται για πολλά υποσχόμενο αμυντικό μέσο που έκανε ξεπέταγμα με τον ΠΑΟΚ και επέλεξε το άλμα στον Ολυμπιακό.

Δεν αγωνίστηκε, δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο, τραυματίστηκε και τώρα από τον Ρέντη θα δοκιμάσει την τύχη του στην Κόπερ. Με την ελπίδα να πάρει μπροστά και να διεκδικήσει την ευκαιρία του στο Λιμάνι. Δύσκολο μεν, όχι ακατόρθωτο δε.

Κορυφή

Το Καμερούν κατέκτησε το Κύπελλο στην Αφρική.

Με κόουτς τον Ούγκο Μπρος. Εναν συμπαθή Βέλγο που πέρασε και από τα μέρη μας, χωρίς να καταφέρει να μακροημερεύσει. Αλλά ποιος ικανός πέτυχε εύκολα εδώ και δεν αμφισβητήθηκε;

Ο Μπρος βρέθηκε στον Πανσερραϊκό το 2008, έφυγε, κατέληξε στο Καμερούν και το οδήγησε στην κατάκτηση της κορυφής. Δεν το λες και άσχημο.

Στοίχημα

Εναν, όντως, αξιόλογο ποδοσφαιριστή σχεδιάζει να φέρει ως ελεύθερο ο Παναθηναϊκός. Πρόκειται για τον Γκιγιέρμο Μόλινς, που πρόσφατα έλυσε το συμβόλαιό του με ομάδα της Κίνας. Στα 28 του είναι ο ακραίος επιθετικός, ταλαντούχος και με προσόντα, αλλά και με προβλήματα τραυματισμών. Γεννήθηκε στην Ουρουγουάη, είναι όμως Σουηδός και έκανε καριέρα κυρίως με τα χρώματα της Μάλμε.