Ομόφωνα «όχι» είπαν οι εισαγγελείς που υπηρετούν στον Άρειο Πάγο απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας των δικαστικών λειτουργών με οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση πέραν της συνταγματικής αναθεώρησης.

Οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί περιλαμβανομένης και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου αποφάσισαν ότι:

«Η Ολομέλεια ομόφωνα εκφράζει την άποψη ότι τυχόν αύξηση των ορίων ηλικίας των Δικαστικών Λειτουργών μπορεί να γίνει στα πλαίσια αναθεώρησης διατάξεων του Συντάγματος κατ΄άρθρο 110 αυτού, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και το άρθρο 88 παρ. 5 του ισχύοντος Συντάγματος”.

Αξίζει νασημειωθεί ότι στη Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έλαβαν μέρος 12 ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί από τους 17 που υπηρετούν στην Εισαγγελία, με πέντε από αυτούς να απουσιάζουν δικαιολογημένα για λόγους υγείας η υπηρεσιακούς λόγους.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά το εισαγγελικό όχι αναμένεται και το αποτέλεσμα που θα καταλήξει η Διοικητική Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που συνεκκλήθη από την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασιλική Θάνου.