«Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται σε γεγονότα και όχι στον φόβο», έγραψε σε άρθρο γνώμης στους «Times» της Νέας Υόρκης η ακτιβίστρια ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης των Ηνωμένων Εθνών Αντζελίνα Tzολί, με αφορμή το διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών.

«Οι Αμερικανοί έχουν δώσει το αίμα τους υπερασπιζόμενοι την ιδέα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα υπερβαίνουν τον πολιτισμό, τη γεωγραφία, την εθνικότητα και τη θρησκεία. Η απόφασή του να απαγορεύσει την επανεγκατάσταση των προσφύγων στις ΗΠΑ και την είσοδο στους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών έχει σοκάρει φίλους μας σε όλο τον κόσμο, ακριβώς λόγω αυτού του ρεκόρ».

Ως μητέρα έξι παιδιών που γεννήθηκαν σε διάφορες χώρες, η Τζολί διατύπωσε μια πρόσθετη ανησυχία για το μέλλον τους. «Θέλω πάρα πολύ η χώρα μας να είναι ασφαλής για τα δικά μου αλλά και για όλα τα παιδιά του έθνους μας», έγραψε. «Αλλά θέλω επίσης να ξέρω ότι τα παιδιά των προσφύγων που δικαιούνται άσυλο θα έχουν πάντα μια ευκαιρία σε μια συμπονετική Αμερική».