Θυμάστε το επεισόδιο στην Ολομέλεια ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη; Τότε που ο πρώτος τον είχε κατηγορήσει για υπόθεση με «ραβασάκια» διορισμών προς το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο δεύτερος του είχε απαντήσει πως «ή θα φέρεις τα ραβασάκια να το αποδείξεις ή θα σου κάνω μήνυση να αρθεί η ασυλία σου»;

Ε λοιπόν, ο Πολάκης δεν έφερε τα ραβασάκια και ο Γεωργιάδης έκανε μήνυση, με το επιχείρημα ότι η συκοφαντία δεν έγινε στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων κι επομένως η διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ωστόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδρίασε χθες, είχε άλλη γνώμη.

Συγκεκριμένα, παρέπεμψε το θέμα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, το οποίο αποφάνθηκε ότι ο Πολάκης λειτούργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας να επικαλεστεί αναρμοδιότητα και να μην εξετάσει την υπόθεση.

Εάν λοιπόν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θέλει να βρει το δίκιο του, θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να υποβάλει εκ νέου μήνυση. Αυτήν θα παραπέμψει ο εισαγγελέας αμελλητί στη Βουλή και στη συνέχεια με τις υπογραφές τριάντα βουλευτών να κινηθεί η διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Νομίζουν θα κωλώσω;»

«Εδώ κάτι βρωμάει, να κάνει η Δικαιοσύνη τη δουλειά της. Να απαγγείλει αυτά που πρέπει να απαγγείλει και όχι να τρέχω εγώ, επειδή αυτός που έπιασα με την αίγα στην πλάτη, μου κάνει μήνυση. Εμένα με έβαλε ο ελληνικός λαός και ο Πρωθυπουργός να έχω την ευθύνη σε ένα χώρο. Κι έχω δύο δουλειές που πρέπει να κάνω: Πρώτον να τον βελτιώσω και δεύτερον να τον ξεβρωμίσω» υποστήριξε χθες ο Πολάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή.

«Εχω πιάσει του Χριστού τα πάθη από δουλειές που έχουνε γίνει. Να πάω εγώ στα δικαστήρια επειδή με μηνύει ότι τον έπιασα να έχει κάνει αυτές τις βρωμιές; Πού το είδατε γραμμένο αυτό το πράγμα; Η λογική τους είναι, νομίζουν επειδή μου κάνουν μήνυση, θα κωλώσω. Οχι, έρχονται κι άλλα. Και αυτά εδώ που λέμε τώρα, με τα άλλα που έρχονται, είναι ψιλικοκό» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Τα συμπεράσματα, όπως πάντα, δικά σας…

Ο δεσπότης ζήλεψε τον Αδωνη

Και επειδή ο λόγος για τον Γεωργιάδη, να «κολλήσω» και κάτι που έμαθα προ ημερών: τα χνάρια λοιπόν του… αρχαιολάτρη (η άλλη λιγότερο εκρηκτική εκδοχή του…) Αδωνη φαίνεται ότι θέλει να ακολουθήσει ο µητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος. Η µητρόπολη ίδρυσε σχολείο αρχαίας ελληνικής γλώσσας, το οποίο λειτουργεί στο ενοριακό πνευµατικό κέντρο του µητροπολιτικού ναού Ευαγγελισµού της Θεοτόκου στη Λαµία.

Εγιναν μάλιστα και κανονικά εγκαίνια με αγιασμό κ.λπ. για την έναρξη των µαθηµάτων, όπου ο Νικόλαος στην ομιλία του τόνισε «την αναγκαιότητα της γνώσης και της κατανόησης των υψηλών νοηµάτων των ιερών κειµένων της Εκκλησίας µας στη σηµερινή κοινωνία».

Τα µαθήµατα αρχαίων ελληνικών που προσφέρονται δωρεάν, όπως αναφέρει η µητρόπολη, απευθύνονται σε ενηλίκους και διδάσκονται κάθε Σάββατο 11.00-12.00 στο πνευµατικό κέντρο του ναού «µε σύγχρονες µεθόδους», αν είστε βέβαια Λαμιώτες και σας ενδιαφέρει.