Με σχετική ικανοποίηση διαπιστώνω ότι μερικά από τα εν Παρισίοις μυστήρια των τελευταίων ημερών αρχίζουν σε ένα βαθμό να διαλευκαίνονται –τουλάχιστον από τη μία πλευρά. Το αναφέρω επειδή η μακροσκελής γραπτή δήλωση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη δίνει απαντήσεις για το διαμέρισμα που αγόρασε το 2006 στη γαλλική πρωτεύουσα, έστω κι αν αφήνει περιθώριο για ερωτήματα στα τρολ του Μαξίμου, ιδίως ως προς την αρτιότητα των δηλώσεων πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ.

Από κυβερνητικής πλευράς, ωστόσο, δεν υπήρξε ακόμη απάντηση για τη λίστα των επιβαινόντων στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όταν αυτό απογειώθηκε από την Πόλη του Φωτός για την επιστροφή στην Αθήνα. Απεναντίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέπληξε χθες, αναφέροντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι δικαίωμα του Αλέξη Τσίπρα να κινείται εν κρυπτώ με το κυβερνητικό αεροσκάφος:

«Αποδείχτηκε η συκοφαντία»

«Η θέληση του Πρωθυπουργού ήταν να μην ανακοινωθεί το ταξίδι όπως και άλλα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι ως κυβέρνηση να τα ανακοινώνουμε. Οταν τέθηκε το ζήτημα δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις και αποδείχθηκε η συκοφαντία και το ψεύδος του κ. Γεωργιάδη» ήταν η δική του απάντηση.

Κατόπιν αυτών, τα ερωτήματα που ακολούθησαν από το Μαξίμου για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη ήταν μάλλον αναμενόμενα. Από το ύφος, ωστόσο, διαβλέπω μια τάση να κινηθεί σε χαμηλότερους τόνους η κόντρα που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε κάθε περίπτωση όμως το θέμα προβλέπεται να έχει συνέχεια σε άλλες αίθουσες –αν κρίνω από την κατακλείδα της δήλωσης της Μαρέβας:

«Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αποτελεί ηθικό μονόδρομο για την προάσπιση της τρωθείσης τιμής και υπόληψής μου. Εύχομαι –ολόψυχα –η σύζυγος του νυν πρωθυπουργού να μη βρεθεί ποτέ στη θέση μου και να δεχθεί τόνους μοχθηρής συκοφαντίας, όπως εγώ, επειδή τυγχάνει να είμαι σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».