Το ρίσκο του Πάουλο Μπέντο (που αποδοκιμάστηκε από ορισμένους φίλους της ομάδας του στο φινάλε), στοίχισε στον Ολυμπιακό, με τον Ατρόμητο να φεύγει αλώβητος από το Γ.Καραϊσκάκης (0-0) και να κρατάει ορθάνοικτη την πόρτα της πρόκρισης για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Αν μάλιστα στο 82’ ο Λε Ταλέκ δεν έχανε ανεπανάληπτο τετ α τετ για το 0-1 από το σημείο του πέναλτι με τον Λεάλι ουσιαστικά εξουδετερωμένο τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τον Πορτογάλο τεχνικό των πρωταθλητών.

Ο οποίος είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Ατρόμητο από τον οποίο η ομάδα του είχε «υποφέρει» στο παιχνίδι του πρωταθλήματος στο Περιστέρι και γνώριζε ότι ερχόταν στο Φάληρο με νέο προπονητή, έναν παλιό του γνώριμο τον Ρικάρντο Σα Πίντο με 9/10 φορές η αλλαγή προπονητή να λειτουργεί ευεργετικά για την ομάδα στην οποία γίνεται.

Και όμως ο Μπέντο κατέβασε μια ενδεκάδα, η οποία δεν είχε παίξει ποτέ μαζί θέλοντας να συνδυάσει και το ροτέισον στον πιο δύσκολο μήνα που περιμένει την ομάδα του. Κάτι όμως που θα μπορούσε να το κάνει στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Λάρισα για το πρωτάθλημα το οποίο δεν έχει τον χαρακτήρα νόκ άουτ όπως αυτό με τον Ατρόμητο.

Η επιμονή του στον Καρντόσο δεν τον δικαιώνει και το μόνο θετικό για τους γηπεδούχους είναι η παρουσία των νεαρών άσων του με ξεχωριστή αυτή του Παναγιώτη Ρέτσου που έπαιξε ως αντι-Μιλιβόγιεβιτς και μάλιστα φορώντας το περιβραχιόνιό του αρχηγού μόλις στα 18.5 χρόνια του ! Θετικός και ο Νικολάου που έπαιζε σαν έμπειρος παίκτης αν και έκανε το σοβαρό λάθος στη φάση του Λε Ταλέκ, ενώ ο Μανθάτης θα έπρεπε να είναι πιο ομαδικός.

Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν αλώβητοι από το φαληρικό γήπεδο και πλέον θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, στον επαναληπτικό του Περιστερίου για να πάρουν αυτοί την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Με νέο προπονητή τον Ρικάρντο Σα Πίντο που επέστρεψε στον πάγκο του Ατρομήτου, η ομάδα του Περιστερίου πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε ενώ έχει και παράπονα από τον διαιτητή Παπαπέτρου καθώς ζήτησε πέναλτι στο 57’ σε μια φάση όπου ο Πλατέλας μπήκε από δεξιά, ο Ρέτσος προσπάθησε να τον κόψει, δεν βρήκε μπάλα και περισσότερο βρήκαν τα πόδια των δύο παικτών. Ο Παπαπέτρου ήταν δίπλα και έδειξε σωστά «παίζετε» όπως και στη φάση του Ζησόπουλου που πέφτοντας για να κάνει τάκλιν σε γύρισμα του Ανσαριφάρντ η μπάλα βρήκε στο χέρι του εξ΄επαφής σχεδόν.

Ο Σα Πίντο είχε στήσει την ομάδα του με διπλή ζώνη άμυνας αφήνοντας στον Ολυμπιακό απλά τα μακρινά σούτ με τους έμπειρους Ζησόπουλο και Φυτανίδη να κλείνουν στο κέντρο και έτσι οι Περιστεριώτες κινδύνεψαν στο πρώτο μέρος βασικά σε δύο φάσεις του Καρντόσο (με το δοκάρι στο 24’ με τον Παραγουανό να μην μπορεί να σκοράρει σε κενή εστία και λίγο αργότερα που δεν μπόρεσε να τσιμπήσει τη μπάλα από τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου) και του Ανσαριφάρντ (τον εξουδετέρωσε ο Γκοργκούνοφ). Από την πλευρά του ο Ατρόμητος θα μπορούσε να προηγηθεί στο 28’ με το πλασέ του Πλατέλα από καλή θέση να περνάει άουτ.

«Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, τόσες που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει δύο παιχνίδια αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Θέλαμε να είμαστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού, ενώ ο αντίπαλός μας προσπάθησε να αμυνθεί με τον καλύτερο τρόπο. Είχαμε τελείως διαφορετικό ρυθμό απ’ αυτό που θα θέλαμε πάντως. Είμαι αισιόδοξος για πρόκριση στο Περιστέρι» αποφάνθηκε ο Πάουλο Μπέντο.

Ράγισαν καρδιές λίγο πριν την έναρξη του αγώνα όταν στο μάτριξ του Γ.Καραϊσκάκης έπαιξε το αφιέρωμα για τα θύματα της θύρας 7, και υπήρχε και το στιγμιότυπο της ανάγνωσης των ονομάτων.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων απόθεσαν λουλούδια μπροστά στη θύρα 7 και στο πανό με τα πρόσωπα των 21 θυμάτων, των 20 φίλων του Ολυμπιακού αλλά και της μιας φίλης της ΑΕΚ που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους σαν σήμερα, πριν από 36 χρόνια με τους ενόχους που δεν είχαν ανοίξει τις πόρτες να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και να μην έχουν αποδοθεί οι ευθύνες.

Σε μια τραγωδία που «Δεν έχει χρώματα, αλλά μόνο θλίψη» όπως έγραφε το πολύ όμορφο μήνυμα που ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook ο εμβληματικός αρχηγός της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Νικολάου, Σισοκό, Ρέτσος, Μαρτίνς (66’ Φορτούνης), Μανθάτης (61’ Σεμπά), Ανδρούτσος, Καρντόσο (80΄ Ιντέγε), Ανσαριφάρντ.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (80’ Παντελιάδης), Μπάγκα, Ούμπιντες, Τόνσο (85’ Νάτσος), Λημνιός (69’ Κυριακίδης), Πλατέλλας, Λε Ταλέκ.