Η ομάδα ονομάζεται Κανέλας. Αγωνίζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του πορτογαλικού πρωταθλήματος και αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των αντιπάλων της. Στην κυριολεξία. Οχι βέβαια για τους ευνόητους λόγους, την αγωνιστική της δύναμη, αλλά για τη σωματική ρώμη των παικτών της, τις διασυνδέσεις τους και το αντιαθλητικό τους παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο που τους αποκαλούν «κακοποιούς» και «χασάπηδες».

Η Κανέλας, που έχει έδρα τα περίχωρα του Πόρτο, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, 14 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο λόγω των νικών που πετυχαίνει στα χαρτιά. Ναι, σωστά διαβάσατε. Ελάχιστες είναι οι ομάδες που έχουν το κουράγιο να την αντιμετωπίσουν. Προτιμούν να χάσουν το ματς στα χαρτιά και να πληρώσουν το πρόστιμο των 750 ευρώ παρά να φάνε της χρονιάς τους οι παίκτες.

Στην Κανέλας παίζουν και τρία μέλη των Σούπερ Δράκων, των πιο σκληρών οπαδών της Πόρτο, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού, γνωστού ως Απε.

Ο πρόεδρος της ομάδας Γκρίζο, Μανουέλ Γκόμες, λέει για την Κανέλας: «Δεν σέβεται τους κανόνες, είναι κακοποιοί, χασάπηδες και οι παίκτες μας φοβούνται να τους αντιμετωπίσουν».

Η τακτική της Κανέλας όμως αποδίδει. Από τα 19 παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, κέρδισε τα 13 στα χαρτιά.

Βίντεο που ανέβηκε πέρυσι στο YouTube με στιγμιότυπα του αγώνα της Κανέλας με τη Βίλα το είδαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο χρήστες που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι γιατί οι ομάδες προτιμούν να πληρώνουν πρόστιμα.

Ο Απε υποστηρίζει πως η Κανέλας παίζει σκληρά αλλά δίκαια. «Είμαστε επιθετική ομάδα που παίζει με πάθος. Ομως κανείς δεν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας πιστόλι ή ραβδί».

Ο επιθετικός της Κανέλας Μάρκο Γκονσάλβες με τους πρησμένους δικεφάλους απολαμβάνει να σκορπά τον φόβο και γελά με τους αντιπάλους.

Αν η Κανέλας καταταγεί πρώτη, που είναι το πιο πιθανό, θα παίξει στα πλέι οφ διεκδικώντας την άνοδό της στην τρίτη κατηγορία, όπου πλέον θα μπορεί να παίζει και στο Κύπελλο.