Ελάχιστοι είναι οι τελικοί –εντός και εκτός εισαγωγικών –τους οποίους κέρδισε ο Παναθηναϊκός κατά την τελευταία διετία. Σχεδόν σε όλες τις σημαντικές αναμετρήσεις, είτε για το πρωτάθλημα είτε για το Κύπελλο είτε για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι Πράσινοι βγήκαν χαμένοι. Ιδίως στο Κύπελλο, στον (θεωρητικά) πιο εφικτό στόχο και σε έναν θεσμό που πρόσφερε τον πιο πρόσφατο τίτλο, το Τριφύλλι μετά τον θρίαμβο του 2014 υπέστη δύο απρόσμενους αποκλεισμούς από την Ξάνθη και τον Ατρόμητο στη φάση των 16 και των 8 αντιστοίχως. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει απομακρυνθεί κατά 16 βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα και ότι το ευρωπαϊκό όνειρο τελείωσε νωρίς, το Κύπελλο διατηρεί ζωντανή την τελευταία ελπίδα προκειμένου να διασωθεί μια σεζόν που μοιάζει χαμένη. Εμπειροι γαρ, ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος προσπάθησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να περάσουν το μήνυμα και στους ποδοσφαιριστές ούτως ώστε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (17.15, γήπεδο Λεωφόρου).

Εκτός αποστολής έμειναν οι ανέτοιμοι Κουρμπέλης, Λέτο, Μπουμάλ, Τελάντερ και ο Ρινάλντι.

Ανεξάρτητα πάντως από την έκβαση που θα έχει η σημερινή αναμέτρηση, οι Πράσινοι προσπαθούν –έστω και την ύστατη ώρα –να ενδυναμώσουν το ρόστερ της ομάδας. Ηδη από χθες το μεσημέρι βρίσκεται στην Αθήνα ο Σουηδός (με ρίζες στην Ουρουγουάη) Γκιγέρμο Μόλινς, ο οποίος πέρασε από εξονυχιστικές εξετάσεις καθώς προέρχεται από δύο σοβαρές επεμβάσεις χιαστών στα δύο πόδια. Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου των Πρασίνων είναι πως έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν. Μολονότι όλα συντείνουν πως εντέλει ο 28χρονος περιφερειακός επιθετικός θα φορέσει τη φανέλα του Τριφυλλιού, η οριστική απόφαση θα παρθεί σήμερα έπειτα από συνεννόηση του Ουζουνίδη με τον Λυμπερόπουλο (κι αφού πρώτα υποβληθεί και σε εργομετρικές εξετάσεις).

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ. Στο μεταξύ, η προ εικοσαημέρου πολυδιαφημισμένη πρόσληψη του Τάκη Μπαλτάκου στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και η τοποθέτησή του στην αντιπροεδρία της ΠΑΕ είναι πιθανό να λήξει άδοξα και με συνοπτικές διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες κι εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής, οι δυο πλευρές οδηγούνται σε βελούδινο διαζύγιο.