Μήνυμα στο ΔΝΤ να αναθεωρήσει τις «λανθασμένες» εκτιμήσεις του για την Ελλάδα, αλλά και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, να σταματήσει «τη διαρκή επιθετικότητα» κατά της χώρας, έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όποιοι παίζουν παιχνίδια για Ευρωζώνη δυο ταχυτήτων, για διασπάσεις και διαιρέσεις παίζουν με τη φωτιά και είμαι βέβαιος ότι η ίδια τους η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους πυρομανείς να παίζουν με τα σπίρτα στην αποθήκη με τα πυρομαχικά», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ απευθυνόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ την κάλεσε «να αποθαρρύνει τον κ. Σόιμπλε από τη διαρκή επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και από τις αναφορές του τύπου ‘Οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους’».

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει οτιδήποτε στο πλαίσιο της συμφωνίας, αλλά όχι πράγματα που είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας και από το πλαίσιο της λογικής.

Εκτίμησε πάντως ότι «όσο και αν το απεύχονται ορισμένοι, η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε ακραίους παραλογισμούς και σε ζητήματα αρχών».