Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις σπουδαίες εμφανίσεις και νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ νίκησε στο Ανφιλντ την Τότεναμ (2-0) στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής και «παίζει» πλέον δυνατά για μία θέση στην τετράδα. Από την άλλη πλευρά, κερδισμένη από αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και η Τσέλσι, η οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή εκτός έδρας την Μπέρνλι.

Η Λίβερπουλ πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα για το 2017, καθώς είχαν προηγηθεί τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες (από Σουόνσι και Χαλ). Η τελευταία της νίκη ήταν στις 31/12/2016 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Κόντρα στην Τότεναμ λοιπόν η ομάδα του Κλοπ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο α’ μέρος και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς σε τρία λεπτά με δύο γκολ του Σαντιό Μανέ (16′ και 18′). Η Λίβερπουλ είχε αρκετές φάσεις για ακόμα περισσότερα γκολ (ιδιαίτερα στο α’ μέρος), ενώ αποτελεσματικός ήταν και ο Γιορίς που είχε τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις. Στην καλύτερη στιγμή της Τότεναμ, ο Μινιολέ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Σον. Οι γηπεδούχοι τέλειωσαν το ματς με 17 τελικές, από τις οποίες οι 9 ήταν εντός εστίας. Η Τότεναμ είχε επτά τελικές (οι δύο εντός εστίας).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε στο Ολντ Τράφορντ 2-0 την Γουότφορντ. Τα γκολ για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο πέτυχαν οι Μάτα (32′) και Μαρσιάλ (60′).

Με δύο γκολ του Αλέξις Σάντσες (34′ και 90+3, πέναλτι), η Αρσεναλ νίκησε 2-0 τη Χαλ του Μάρκο Σίλβα. Οι φιλοξενούμενοιτέλειωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη ο Κλούκας (χέρι). Ο Σίλβα διατύπωσε παράπονα για τη διαιτησία του Κλάτενμπεργκ, καθώς στο πρώτο γκολ η μπάλα χτύπησε πρώτα στο χέρι του Σάντσες.

Τα αποτελέσματα:

Άρσεναλ-Χαλ 2-0

(34’, 93’ πεν. Αλέξις)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουότφορντ 2-0

(32′ Μάτα, 60′ Μαρσιάλ)

Μίντλεσμπρο-Έβερτον 0-0

Στόουκ-Κρίσταλ Πάλας 1-0

(67′ Άλεν)

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον 0-4

(30′,45′ Γκαμπιαντίνι, 89′ Ντεναγέρ αυτ., 90+2′ Λονγκ)

Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ 2-2

(63′ Φεγκουλί, 86′ Λαντσίνι – 6′ Τσαντλί, 90+4′ ΜακΌλεϊ)

Λίβερπουλ-Τότεναμ 2-0 (16′ ,18′ Μανέ)