Το χαμηλότερο από τα δύο εμπόδια που του απομένουν για να κατοχυρώσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο (το υψηλότερο είναι η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) ο Ολυμπιακός δεν το πέρασε δίχως απώλειες.

Η αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη στο 29ο λεπτό με τράβηγμα στον δεξιό προσαγωγό πάγωσε τα χαμόγελα για τη σχετικά άνετη (στο δεύτερο ημίχρονο) επικράτηση των πρωταθλητών στο Βενετόκλειο επί του Κολοσσού Ρόδου (70-59).

Ο αρχηγός των φιλοξενουμένων ταλαιπωρείται το τελευταίο δίμηνο –τουλάχιστον –με τον προσαγωγό του, απλώς η ανάγκη του να δίνει το «παρών» σε μεγάλα ντέρμπι ή σε πονηρά παιχνίδια τον κάνει να προχωρά σε θεραπείες – εξπρές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί εδώ και καιρό να βρει τον ρυθμό που θέλει, αφού λείπει συχνά – πυκνά λόγω νέων ενοχλήσεων.

Σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να βγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

«Αν και γνωρίζαμε ότι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, δεν το κάναμε, απλώς βελτιώνοντας στο δεύτερο ημίχρονο την άμυνά μας πετύχαμε τον στόχο μας» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού (Παπανικολάου 13, Μπιρτς 11, Πρίντεζης 11, Λοτζέσκι 10) Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος αποθεώθηκε σε ένα γνώριμο περιβάλλον όπου είχε αφήσει τη σφραγίδα του για μια τριετία.

«Ηταν λάθος που, όταν πήραμε διαφορά, τρέξαμε λες και χάναμε» είπε από την πλευρά του ο Αρης Λυκογιάννης, τεχνικός του Κολοσσού (Χολ 13, Ρέντικ 10), που είδε την ομάδα του να προηγείται 41-35 (22′), αλλά να δέχεται ένα σερί 8-0 σε λίγα λεπτά.