Ο Ηρακλής των μύριων όσων προβλημάτων δεν τα παρατάει. Αντιστέκεται, μάχεται και αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πεθάνει. Μια ομάδα που ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα και που για πολλούς έμοιαζε μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες καταδικασμένη για υποβιβασμό, πλέον δείχνει ικανή για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι ψυχωμένοι παίκτες του Γηραιού εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κάκιστη εμφάνιση της ΑΕΚ αποσπώντας πολύτιμη ισοπαλία (2-2), η οποία τους φέρνει για πρώτη φορά φέτος οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού (ισοβαθμούν με τον Λεβαδειακό στους 14 βαθμούς, ενώ έμεινε ουραγός η Βέροια με 13).

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι ο «μήνας του μέλιτος» των Κιτρινόμαυρων με τον Μανόλο Χιμένεθ τελείωσε απότομα. Μετά τις εκκωφαντικές εξάρες επί του Λεβαδειακού και της Βέροιας, ακολούθησαν δύο σερί ισοπαλίες (μεσοβδόμαδα η Ενωση έμεινε στο 0-0 με τον Πλατανιά για το Κύπελλο), που κυρίως συνοδεύτηκαν από κακό ποδόσφαιρο. Κι όμως η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κυριαρχώντας μέχρι το 19′, οπότε άνοιξε το σκορ ο Βάργκας έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μάνταλου. Προφανώς οι παίκτες του Δικεφάλου θεώρησαν ότι «κλείδωσαν» τη νίκη, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τους ακούραστους γηπεδούχους αλλά και τον δικό τους Μπάρκα, ο οποίος υπέπεσε σε ολέθρια λάθη. Στο 39′ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα σε προβολή του Περόνε (1-1), ενώ στο 64′ αντί να απομακρύνει, προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Κούρο, ο οποίος έκλεψε την μπάλα. Ο επερχόμενος Μοντέιρο απλά την έσπρωξε στο άδειο τέρμα (2-1). Οι Κιτρινόμαυροι αφυπνίστηκαν και έσωσαν την παρτίδα ισοφαρίζοντας με τακουνάκι του Χριστοδουλόπουλου στο 76′. Η ΑΕΚ, η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπακάκη, παρέμεινε στην έκτη θέση της Σούπερ Λίγκας (τρεις βαθμούς πίσω από την Ξάνθη) και πλέον έχει μπροστά της το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Στάμου, Δώνης (79′ Πασάς), Ιντζόγλου, Κούρος (86′ Γροντής), Μοντέιρο (84′ Αγγελόπουλος), Λεοζίνιο, Περόνε.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο (31′ Μπακάκης), Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον (70′ Αϊντάρεβιτς), Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Βάργκας (60′ Αραούχο), Μάνταλος, Πέκχαρτ.