Την πρόθεση να αποκτήσει η ΚΑΕ ΑΕΚ το δικαίωμα χρήσης του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια έχει ο Μάκης Αγγελόπουλος, ο οποίος έχει τη βούληση να προσφέρει στην αγαπημένη ομάδα του το γήπεδο που της λείπει. Κάτι που θα συνδράμει στην «εκτόξευση» της ΑΕΚ, που ξεκάθαρο είναι ότι ονειρεύεται ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος στην οποία –μεταξύ πολλών άλλων –είχε αποκαλύψει πως έχει δύο λύσεις για να αποκτήσει η ΑΕΚ δικό της γήπεδο, το φιλόδοξο σχέδιο του μεγαλομετόχου της Βασίλισσας είναι η μετατροπή του ποδηλατοδρομίου σε σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ.

Από τη στιγμή που η λύση του Γαλατσίου ναυάγησε, η ΑΕΚ άρχισε να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις. Μία εξ αυτών είναι η εγκατάσταση που φιλοξενεί την ολυμπιακή πίστα ποδηλασίας και τα γραφεία της Ομοσπονδίας, η οποία έχει περάσει στα χέρια του Υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας). Η ΕΟΠ μάλιστα φέρεται να έχει χρέη που ξεπερνούν το ένα εκατ. ευρώ και γενικώς αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες για τη χρησιμοποίηση και λειτουργία της εγκατάστασης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι ποδηλάτες προπονούνται χωρίς θέρμανση ή καταφεύγουν στα Χανιά, στη Ρόδο ή ακόμη και στη Βουλγαρία για να αθληθούν υπό φυσιολογικές συνθήκες. «Δεν υπάρχει καμία οφειλή της Ομοσπονδίας προς το ΟΑΚΑ. Γνωρίζετε πόσο έχει η χρέωση της θέρμανσης για το ποδηλατοδρόμιο; Είναι 100 ευρώ την ώρα, κι αν ζεσταθεί ο χώρος… Υπάρχουν οφειλές που αμφισβητούνται. Γίνονταν υπέρογκες χρεώσεις. Μας χρέωναν θέρμανση που δεν είχαμε ποτέ, το σύστημα θέρμανσης ήταν χαλασμένο και το είχαμε επισημάνει χωρίς αποτέλεσμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠ Παναγιώτης Πριστούρης, ο οποίος τόνισε πως η Ομοσπονδία είναι αρνητική σε οποιοδήποτε σχέδιο βγάλει από το ΟΑΚΑ την ποδηλασία.

Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η υπόθεση είναι να βρεθεί χώρος όπου θα μετεγκατασταθεί η ποδηλασία και ακολούθως θα εκχωρηθεί για 49 χρόνια η χρήση της εγκατάστασης στην ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία θα αναλάβει να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να μετατραπεί σε γήπεδο μπάσκετ, χωρητικότητας 8.000-9.000 θεατών. Γι’ αυτό ο Μάκης Αγγελόπουλος σκοπεύει να ζητήσει, αν δεν έχει ήδη αιτηθεί, στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη συνάντηση προκειμένου να εκθέσει το πλάνο και να ζητήσει τη βοήθειά του προκειμένου να βρεθεί νέος χώρος για την ποδηλασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δυο-τρεις λύσεις εντός Αττικής –με πιθανότερη το Ρουφ –και το κόστος για αυτήν τη μετακόμιση δεν θα ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.