Με ένα ματς αξίας 1,3 δισ. ευρώ επιστρέφει απόψε το Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από απουσία 68 ημερών.

Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον Μπαρτσελόνα στο πιο λαμπερό ζευγάρι του διημέρου, στη διάρκεια του οποίου θα παραταχθούν 24 Κύπελλα πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ. Εντεκα της Ρεάλ Μαδρίτης, από πέντε της Μπάγερν και της Μπαρτσελόνα, δύο της Μπενφίκα και ένα της Ντόρτμουντ.

Στο Πάρκο των Πριγκίπων, οι παίκτες της Παρί, αξίας 440 εκατ. ευρώ, θα βρεθούν απέναντι στα αστέρια της Μπάρτσα των 850 εκατ. ευρώ για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία.

Πώς θα αντιμετωπίσει η άμυνα των Παριζιάνων το M(έσι)S(Σουάρες)Ν(εϊμάρ); «Θα διατηρήσουμε στο μέγιστο τη συγκέντρωσή μας, θα προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε μακριά από την μπάλα και θα προσευχηθούμε στον Θεό» ομολογεί ο βραζιλιάνος αμυντικός της Παρί, Τιάγκο Σίλβα, σε συνέντευξή του στη «Μούντο Ντεπορτίβο».

Οι οπαδοί της Παρί έχουν έναν επιπλέον λόγο να ανησυχούν για το αποψινό ματς. Ο αντικαταστάτης του Λοράν Μπλαν στην τεχνική ηγεσία, ο Ισπανός Ουνάι Εμερι, έχει νικήσει μόλις μία φορά την Μπαρτσελόνα ως προπονητής της Σεβίλλης –από τις συνολικά 23 που βρέθηκε αντίπαλός της. Και συνήθως σ’ εκείνα τα ματς ο Μέσι έστηνε το δικό του πάρτι σημειώνοντας συνολικά 21 γκολ!

Βεβαίως ο Εμερι εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει άλλωστε; Είπε όμως κάτι το οποίο τον απαλλάσσει εκ των προτέρων, εν μέρει, από τις ευθύνες του: «Το ματς θα κριθεί στις προσωπικές μονομαχίες». Δηλαδή, ό,τι κακό συμβεί θα φταίνε οι παίκτες και όχι το σύστημά του. Ο Εντισον Καβάνι, ο οποίος έφτασε τα 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, φέτος δεν θέλει να αναλάβει τον ρόλο του σωτήρα για την Παρί. «Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Δεν είμαι σωτήρας κανενός» έσπευσε να δηλώσει στέλνοντας μήνυμα στον προπονητή του.

Ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το άλλο αποψινό ματς ανάμεσα στην Μπενφίκα του Κώστα Μήτρογλου και του Ανδρέα Σάμαρη και την Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Οι Βεστφαλοί δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα της φάσης των ομίλων που πέτυχαν 21 γκολ. Η απόδοσή τους βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, έχουν αποχαιρετήσει τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα από καιρό, ενώ σιγοκαίει η φωτιά του Γκέτσε, ο οποίος έμεινε ξανά εκτός αποστολής με επίσημο αιτιολογικό μυϊκό τραυματισμό.

KΑΡΑΒΑΝΙΑ. Στο μεταξύ, φεύγουν καραβάνια από τη Νάπολι και όλη την Ιταλία με οπαδούς των Παρτενοπέι και προορισμό τη Μαδρίτη. Αν και τα εισιτήρια που πήραν οι Ναπολιτάνοι για τον αυριανό αγώνα με τη Ρεάλ είναι 3.917, στο Σαντιάγο Μπερναμπέου θα βρεθούν περισσότεροι από 10.000. Πολλοί από αυτούς έγιναν ακόμα και μέλη της Ρεάλ για να έχουν πρόσβαση στα εισιτήρια.

Για τους Ναπολιτάνους, η αναμέτρηση με τη Ρεάλ θεωρείται το σημαντικότερο παιχνίδι της τελευταίας δεκαετίας.

Το πρόγραμμα του διημέρου κλείνει ένα επίσης σπουδαίο ζευγάρι: Μπάγερν – Αρσεναλ. Από τον τρόπο που θα εξελιχθούν τα παιχνίδια ίσως να κριθεί και το μέλλον του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των Κανονιέρηδων.