Τα κριτήρια των γυναικών της Αθήνας στην επιλογή ερωτικού συντρόφου ως φαίνεται μεταβάλλονται, αναλόγως με το δικό τους εισόδημα αλλά και τον τόπο κατοικίας τους.

Νέα μελέτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες οι οποίες κατοικούν στα δυτικά προάστια της Αθήνας και έχουν χαμηλά εισοδήματα δίνουν έμφαση στην ασφάλεια που τους παρέχει ο δυνητικός ερωτικός σύντροφος και εν συνεχεία στην ποιότητα της ερωτικής τους σχέσης μαζί του και στην οικονομική του κατάσταση.

Αντιθέτως, για τις γυναίκες των βορείων προαστίων με μηνιαίο εισόδημα πάνω από 2.000 ευρώ, το σημαντικότερο κριτήριο είναι η καλή ερωτική σχέση και το δεύτερο το αίσθημα ασφάλειας, με το εισόδημα του ερωτικού συντρόφου να είναι ένα ενδεχόμενο που απασχολεί λίγες από αυτές.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις, στη διάρκεια των ετών 2008, 2013 και 2016, σε δείγμα 600 γυναικών ηλικίας 25 έως 45 ετών, μέσης και ανώτερης μόρφωσης.

Τα μηνιαία εισοδήματα των γυναικών ήταν έως 1.000 ευρώ ή άνω των 2.000 ευρώ, ενώ κατοικούσαν στα βόρεια και στα δυτικά προάστια της Αθήνας.

Συνολικά, οι απαντήσεις των γυναικών έδειξαν ότι το κύριο μέλημμά τους είναι να βρουν έναν σύντροφο που τις κάνει να νιώθουν ασφάλεια και θα είναι πιστός.

«Ο έρωτας στα χρόνια της κρίσης έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα, τουλάχιστον για τις γυναίκες που έχουν εισοδήματαέως 1.000 ευρώ το μήνα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

«Η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματική οικονομία έκανε τις γυναίκες να σκεφτούν πως οι πρίγκιπες δεν υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ και πως ασφαλής επιλογή είναι η σιγουριά, η εμπιστοσύνη και η αμοιβαία εκτίμηση, βάζοντας στο χρονοντούλαπο τον έρωτα, που συνήθως δεν γεμίζει τα άδεια στομάχια».