«Σόου» χαρακτηρίζουν τη σημερινή επίσκεψη του Παύλου Πολάκη στο Αττικόν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, έχοντας προγραμματίσει για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «θερμό» καλωσόρισμα.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, «ο κ. Πολάκης δεν έρχεται για να δει τη σύγχρονη υγειονομική αθλιότητα. Την υπερεργασία του προσωπικού. Τις διαμαρτυρίες των ασθενών. Ούτε για να δώσει κάποια λύση στα χρόνια προβλήματά μας. Ερχεται για να “εγκαινιάσει” και να κόψει κορδέλες στη νεολειτουργούσα ΜΕΘ Παίδων. Να τιμήσει τους “ευεργέτες εφοπλιστές” που έδωσαν κάτι λίγα από το… υστέρημά τους, για να ανοίξει η μονάδα. Ωστε να έχουν να λένε ότι μόνο με την “ιδιωτική πρωτοβουλία” και όχι με το ανίκανο και τεμπέλικο Δημόσιο μπορεί να λειτουργεί το σύστημα Υγείας, όπως έγινε και με το νοσοκομείο Σαντορίνης».

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουν μια ξεχωριστή υποδοχή στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με συγκέντρωση – κινητοποίηση.

«Ιερών» αντιδράσεων συνέχεια

Αν και η Ιερά Σύνοδος την περασμένη εβδομάδα κράτησε χαμηλούς τόνους για τη θεματική εβδομάδα στα γυμνάσια που θα περιλαμβάνει και μία ενότητα για τις έμφυλες ταυτότητες, οι «ιερές» αντιδράσεις συνεχίζονται. Αρκετοί μητροπολίτες –κυρίως όμως από την υπερσυντηρητική πτέρυγα της Ιεραρχίας –υποστηρίζουν με δηλώσεις και ανακοινώσεις πως η θεματική εβδομάδα προωθεί την ομοφυλοφιλία.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε χθες και η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της χωρίς όμως να χρησιμοποιεί ακραία φρασεολογία –άλλωστε στο τιμόνι της είναι ο μετριοπαθής μητροπολίτης Γεώργιος. «Ταυτόχρονα στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στην επιφυλακτικότητα πολλών κληρικών και λαϊκών μελών της Εκκλησίας, πολλών γονέων και κηδεμόνων, αλλά και μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μητρόπολη τονίζει ακόμη πως την εκπλήσσει η νοοτροπία εκείνη που επιθυμεί να εξαλείψει ή να αμβλύνει «τη φυσική διάκριση των φύλων, σαν να αποτελεί εμπόδιο και βάρος από το οποίο πρέπει να απαλλαγούμε (…). Ανησυχούμε καθώς στη θεματική εβδομάδα αξιόλογη και χρήσιμη θεματολογία αναμιγνύεται και συνεξετάζεται με προβληματικές θέσεις».

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με ακόμη μία ανακοίνωσή του, χθες, στο προσωπικό του blog διατυπώνει με σκληρές εκφράσεις τη διαφωνία του για την εβδομάδα, ενώ επιτίθεται και στον υπουργό Παιδείας. «Στις ημέρες μας μεγάλη συζήτηση γίνεται για τις “έμφυλες ταυτότητες”, αλλά το αυτί του κ. Υπουργού της α-Παιδείας και… αναισχυντίας δεν ιδρώνει! Προχωρεί ακάθεκτα στην εισαγωγή στα Σχολεία μας μιας αισχρής –ανήθικης –συμπεριφοράς των μαθητών!» λέει. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τον γνωστό δεσπότη…

Φωτάκης

υπέρ αριστείας

Φαγωθήκαμε να κατηγορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εναντίον της αριστείας, και δη στον πλέον καίριο τομέα, την Παιδεία.

Γι’ αυτό λοιπόν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο αναπληρωτής του, αρμόδιος για την έρευνα, Κώστας Φωτάκης, βάλθηκαν να αποδείξουν ότι όχι μόνο η αριστεία δεν «είναι ρετσινιά», όπως –εν τη ρύμη του λόγου του καθώς διευκρίνισε αργότερα –είχε πει ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, αλλά την προωθούν και τη θέλουν.

Χτες λοιπόν, ο μεν Φωτάκης εγκωμίασε την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Ιδρύματος Ερευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), το οποίο, είπε, θα συμβάλει στην ανάσχεση της μεγάλης φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, καθώς θα αποτελέσει έναν θεσμό καλλιέργειας της επιστημονικής ποιότητας και επιδίωξης της αριστείας, αντίστοιχο με εκείνους που λειτουργούν σε άλλες χώρες, όπως το Εθνικό Ιδρυμα Επιστημόνων (NSF) στις ΗΠΑ.

Ο Γαβρόγλου πάλι, επέλεξε να πάει χθες στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών, όπου εγκαινίασε τη λειτουργία μονοθέσιου δημοτικού σχολείου για τις κρατούμενες.

Παρέμεινε για αρκετές ώρες στο κατάστημα κράτησης και συνομίλησε με κρατούμενες, προσωπικό και εκπαιδευτικούς του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εκεί. Ακουσε τα προβλήματα, ενημερώθηκε για τις ελλείψεις σε προσωπικό και δεσμεύθηκε για τη γρήγορη αντιμετώπισή τους.

Για το ότι κάτι τέτοια μου θυμίζουν προεκλογικές εξορμήσεις, ίσως να ευθύνεται η πάγια καχυποψία μου, τι να σας πω.