Εχετε ασφαλώς διαβάσει για την υπόθεση με τα golden boys του ΑΔΜΗΕ. Ε, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης αποκάλυψε στο περιθώριο συνέντευξης που έδωσε στην Πτολεμαΐδα αρκετές γαργαλιστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης που δεν γνωρίζαμε. Κατ’ αρχάς επέρριψε ευθύνες τόσο στον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ όσο και στη νομική υπηρεσία της εταιρείας όπου και εργάζεται η κόρη τού μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Μπλάνα.

Σας θυμίζω ότι ο τελευταίος όπως και ο επίσης πρώην πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μανώλης Κορωνιωτάκης εισέπραξαν έκαστος αναδρομικά 100.000 ευρώ, ζητώντας από το Εποπτικό Συμβούλιο να αναπροσαρμοσθεί η σύμβασή τους στα προ του πλαφόν επίπεδα, όπως και έγινε.

Είπε κι άλλα πολλά ο Παναγιωτάκης. Μίλησε για «ατομική αυθαιρεσία», δήλωσε αιφνιδιασμένος και απέσεισε κάθε ευθύνη από τη ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντας βλαπτικές και προβληματικές για την ίδια αυτές τις συμπεριφορές. Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος, όταν αναγνώρισε ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο Μπλάνας, παρά την προ ημερών αντικατάστασή του, να διεκδικήσει δικαστικά και τα 100.000 ευρώ.