Το πάθημα και το μάθημα

Οταν καταλήγει μια σχέση στο δικαστήριο, ασφαλώς δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Η αναφορά όχι μόνο για έρωτες, χαμένες αγάπες ή και εργασιακά, για να θυμηθούμε και τα τελευταία 24ωρα που παραλίγο να βουλιάξουν αύτανδρα τα όνειρά μας. Στον αθλητισμό, η εκδίκαση μιας υπόθεσης συχνά έχει (και) διδακτικό ενδιαφέρον. Συνέβη, λοιπόν, χθες με τον Εσιέν και τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης έκανε προσφυγή, ζητεί περίπου 650 χιλιάρικα και ο ΠΑΟ που δεν του τρέχουν τα ευρώ από τα μπατζάκια προσπαθεί να γλιτώσει όσα μπορεί. Εδώ ταιριάζει το «ας πρόσεχε». Ωστόσο, είναι η πλευρά τού άλλοτε σπουδαίου άσου που έχει το πάνω χέρι, καθώς κάποιες δόσεις «δίπλωσαν» με αποτέλεσμα να υπάρξει αφορμή για προσφυγή. Το γιατί δεν χώρισαν ακριβώς φιλικά τα δύο μέρη, μάλλον θα το βρει η Ιστορία. Αλλά εδώ έχουμε ροπή στην υπερβολή. Από τη μεν πλευρά του Εσιέν τονίστηκε πως ο Παναθηναϊκός τού κατέστρεψε την καριέρα (την… ποια;), από τη δε πλευρά του ΠΑΟ ότι ήρθε ως όνομα και δεν πρόσφερε τίποτα. Ολα αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Γιατί η ομάδα ήθελε παντί τρόπω να λύσει το συμβόλαιο του παίκτη και να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να εξασφαλίσει το πράσινο φως από την UEFA. Ολο αυτό το μπλέξιμο όμως θα μπορούσε να το είχε αποφύγει, αν δεν έδινε συμβόλαιο πλουσιοπάροχο σε παίκτη σχεδόν παλαίμαχο. Ο ΠΑΟ δεν είναι ο πρώτος, ούτε και ο τελευταίος στα μέρη μας. Αν όμως οι ΠΑΕ δεν αποκτήσουν γνώση και εμπειρία, συνεχώς θα άγονται σε περιπτώσεις να πληρώνουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και θα απλώνονται πέρα από το στρώμα τους, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες.

Η έκρηξη προέδρου

Πήγε, που λέτε, στην προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης ο Γιώργος Μποροβήλος και μίλησε αυστηρά στους ποδοσφαιριστές. Για τις ευθύνες τους, τα λάθη, τη συνέχεια και το γεγονός πως κρίνονται όλοι μέχρι το τέλος της περιόδου. Κολλητική είναι η συγκεκριμένη τακτική –πρώτοι την υιοθετούν οι παράγοντες των ισχυρών. Δεν έχουμε ακούσει όμως καθόλου αυτοκριτική. Αραγε, ο Μποροβήλος και οι συν αυτώ στην Τρίπολη δεν θυμούνται ότι έριξαν το μπάτζετ και άφησαν την ομάδα χωρίς εναλλακτικές λύσεις πρώτης γραμμής πέρα από τους παίκτες της ενδεκάδας;

Τετ α τετ

Εκεί, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η κόντρα τους είχε κορυφωθεί, καθόσον αμφότεροι πάλευαν για την κορυφή. Οι μάχες, συχνά, αδυσώπητες. Τα χρόνια πέρασαν, τα πάθη καταλάγιασαν και το περασμένο Σάββατο, Γιώργος Βαρδινογιάννης (Παναθηναϊκός) και Δημήτρης Μελισσανίδης (ΑΕΚ) βρέθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο κατά την ωραία εκδήλωση της εταιρείας Ιπποδρομίες για τον έναν χρόνο που «τρέχει» το προϊόν. Λίγες κουβέντες, αρκετά χαμόγελα, κοινή ματιά στο σήμερα.

Μπέντο

Ενδιαφέρουσα η φιλοσοφία του και το πώς επιχειρηματολογεί για την ανάγκη να βγάλει ο Ολυμπιακός νεαρούς από τα σπλάγχνα του. Τα δύσκολα, ωστόσο, τώρα αρχίζουν. Θα εμπιστευθεί τα παιδιά ο πορτογάλος κόουτς ή θα ακολουθήσει την πεπατημένη και τους πολύπειρους; Το αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος θα μετρήσει για την επόμενη ημέρα.