Ο επικείμενος αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά στη φάση των 16 ύστερα από μια δεκαετία προκαλεί εμπόδια και στην ανανέωση του συμβολαίου του Μέσι.

Ο Αργεντινός θα γίνει πιο ευάλωτος σε εξωτερικές πιέσεις, γεγονός που θα αναγκάσει την Μπαρτσελόνα να του προσφέρει εντέλει λευκή επιταγή. Αν φυσικά θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία της μαζί του. Η Παρί καραδοκεί, όπως ομολόγησε εμμέσως ο αθλητικός της διευθυντής Πάτρικ Κλάιφερτ.

Κανείς πάντως δεν τολμά να ξεγράψει την Μπαρτσελόνα, αν και ποτέ δεν έχει επιστρέψει ομάδα από σκορ 4-0 σε διπλούς αγώνες.

Το 2013 είχε πετύχει ιστορική ανατροπή επί της Μίλαν, από την οποία είχε ηττηθεί με 2-0 στο Μιλάνο και τη νίκησε με 4-0 στο Καμπ Νου.

Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης νίκη της Παρί, ο Ουνάι Εμερι, από τον οποίο ζήτησε συγγνώμη ο γαλλικός Τύπος γιατί τον αμφισβήτησε τους πρώτους μήνες παρουσίας του στην ομάδα, ξέρει την Μπάρτσα πιο καλά από τον καθένα.

«Πρέπει να κάνουμε ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι και να παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο συγκέντρωσης. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή» μπόρεσε να πει μέσα στη μεγάλη του χαρά.

Ο ισπανικός και ιδιαίτερα ο καταλανικός Τύπος χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για την ιστορική ήττα στους τίτλους και τα σχόλιά τους. Αυτό που ξεχώρισε ωστόσο ήταν το σχόλιο της «Μάρκα»: «Ενας Αγγελος (Ανχελ ντι Μαρία) άνοιξε τις πύλες της Κολάσεως».

Πριν από το παιχνίδι της Τρίτης τα γραφεία στοιχημάτων έδιναν απόδοση 3/1 πως οι Μπλαουγκράνα θα κατακτήσουν τον τίτλο και στην Παρί 40/1. Μετά το 4-0 η Μπάρτσα παίζεται 50/1 και η γαλλική ομάδα 7/1.