Ο Ηρακλής πρόσθεσε ένα λιθαράκι στην προσπάθειά του για παραμονή στην κατηγορία με την ισοπαλία στο προχτεσινό ματς με την ΑΕΚ. Ωστόσο, δέκα αγωνιστικές πριν από το τέλος, η μάχη συνεχίζεται, καθώς σε αυτή μετέχουν τουλάχιστον τέσσερις ομάδες.

Τα παιχνίδια που απομένουν είναι πολλά και η βαθμολογία στις τελευταίες θέσεις έχει ως εξής: Λάρισα 17, Λεβαδειακός 14, Ηρακλής 14, Βέροια 13. Στην προχθεσινή ομιλία του προς τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος θέλοντας να τους κρατήσει σε εγρήγορση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον «εφιαλτικό στόχο της παραμονής». Κι αυτό, με τον Αστέρα να έχει 20 βαθμούς, αλλά και εκτός έδρας τρεις από τις τέσσερις ομάδες που κινδυνεύουν.

Ας αρχίσουμε από την τελευταία θέση. Η Βέροια θεωρητικά είναι στη δυσχερέστερη θέση, καθώς το πρόγραμμά της δεν είναι και το καλύτερο: θα αγωνιστεί εκτός με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Πλατανιά, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό και Ξάνθη. Εντός με Ατρόμητο, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα. Στην πρωτεύουσα της Ημαθίας ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη με νέο προπονητή τον Ράτκο Ντόστανιτς και νέο παίκτη στο ρόστερ τον 30χρονο μέσο Στέλιο Ηλιάδη.

Αποφασισμένοι δηλώνουν και στον Ηρακλή: «Η δική μου δουλειά είναι να είμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι» είπε ο Σάββας Παντελίδης. Οσον αφορά το πρόγραμμα, εκτός έχει Πανιώνιο, Ατρόμητο, Πλατανιά, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα και εντός ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό.

Στη Λιβαδειά η κατάσταση παραμένει σοβαρή μετά και την ήττα στην Κέρκυρα. Με τον Γιάννη Χριστόπουλο στον πάγκο έχει πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες και έρχεται το κρίσιμο ματς (την προσεχή Δευτέρα) στη Λάρισα. Πάντως, ο Χριστόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως στο τέλος η ομάδα του θα εξασφαλίσει την παραμονή της. Ο Λεβαδειακός θα αντιμετωπίσει επίσης εκτός έδρας τους Παναιτωλικό, Ξάνθη, Ηρακλή, Πανιώνιο και εντός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, Βέροια, Ολυμπιακό, ΑΕΚ.

Θεωρητικά, και με βάση τη βαθμολογία, η Λάρισα είναι στην καλύτερη θέση και με νίκη την προσεχή Δευτέρα κόντρα στον Λεβαδειακό θα κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Στην έδρα της έχει επίσης ΠΑΣ Γιάννινα,

Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη. Μακριά από το γήπεδό της θα αγωνιστεί με ΑΕΚ, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό. Το μεγάλο όπλο της Λάρισας είναι ο κόσμος, καθώς είναι η πέμπτη ομάδα στη Σούπερ Λίγκα σε διάθεση εισιτηρίων (μ.ό. 2.789).