Ασυγχώρητη η Παρί Σεν Ζερμέν για τη σημαντική της παράλειψη να αναφέρει στην Μπαρτσελόνα πως στη χθεσινή αναμέτρησή τους είχαν προγραμματίσει πάρτι γενεθλίων δύο από τους καλύτερους παίκτες της: ο Ανχελ ντι Μαρία που γιόρτασε τα 29α γενέθλιά του και ο Εντινσον Καβάνι που μπήκε στα πρώτα «άντα».

Οι Παριζιάνοι υποχρέωσαν σε ιστορική ήττα τούς Μπλαουγκράνα με 4-0 με τον Ντι Μαρία να σημειώνει δύο γκολ και τον Καβάνι το τέταρτο. Για την Μπάρτσα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μετατράπηκε σε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Στα 118 χρόνια ζωής η ομάδα της Καταλωνίας έχει υποστεί άλλες δύο φορές παρόμοια ήττα στην Ευρώπη. Η πρώτη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Αθήνας από τη Μίλαν και η δεύτερη το 2013 στον ημιτελικό από την Μπάγερν.

Ο Ντι Μαρία με δύο μαγικά γκολ, το πρώτο με φάουλ και το δεύτερο με σουτ από 20 μέτρα, έκανε καρδούλες στο κοινό που παραληρούσε ενώπιον των εμβρόντητων Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες για να τους θυμίσει ποιος ήταν ο Βαλεντίνος στο γήπεδο. Το περίφημο επιθετικό τρίο της Μπάρτσα ήταν αόρατο, όπως σχεδόν και οι υπόλοιποι παίκτες. Ο μόνος που διακρίθηκε ήταν ο τερματοφύλακες Τερ Στέγκεν παρά τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε.

Η χειρότερη εμφάνιση της Μπάρτσα συνέπεσε με την καλύτερη της Παρί. Μιας δαιμονισμένης ομάδας που έπνιξε την αντίπαλό της με το ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά. Με τον εντυπωσιακό Βεράτι να οργώνει το γήπεδο, να μοιράζει ασίστ (στο δεύτερο γκολ του Ντράξλερ) και να ανακόπτει αντίπαλες επιθέσεις.

Ο Κιμπέμπε θύμισε τον Βαράν στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ στη θέση του τραυματία Τιάγκο Σίλβα. Ο Μαρκίνιος έμοιαζε με σκούπα στην άμυνα, ο Ντι Μαρία μοίραζε κεράσματα για τα γενέθλιά του και ο Ντράξλερ έβγαλε τη γλώσσα του φουκαρά Σέρχι Ρομπέρτο από την αριστερή πλευρά. Ο Γερμανός που αποτελεί νέο απόκτημα έχει σκοράρει στο ντεμπούτο του και στις τρεις διοργανώσεις όπου έχει αγωνιστεί (πρωτάθλημα, Kύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ), φτάνοντας ήδη τα πέντε γκολ.

Να σημειωθεί πως ποτέ στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων δεν έχει ανατραπεί σκορ 4-0.

Η ιστορική ήττα προκάλεσε την έκρηξη του Λουίς Ενρίκε εναντίον των δημοσιογράφων για τους οποίους αναρωτήθηκε αν ο τόνος των ερωτήσεών τους θα είναι ο ίδιος με αυτόν ύστερα από νίκες. Χαρακτήρισε τη νύχτα καταστροφική, ενώ για το αποτέλεσμα είπε λακωνικά: «Τα λέει όλα».

Στη Λισαβώνα, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Με δικό του γκολ η Μπενφίκα νίκησε 1-0 την Ντόρτμουντ, η οποία ωστόσο έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες αλλά και πέναλτι με τον μοιραίο για τους Γερμανούς Ομπαμεγιάνγκ. Ο επιθετικός από την Γκαμπόν σουτάρισε πάνω στον τερματοφύλακα Εντερσον εκνευρίζοντας τόσο τον προπονητή του Τόμας Τούχελ ώστε τον αντικατέστησε σχεδόν αμέσως.