Εδώ και τρεις μήνες έχει αρχίσει σε μια αίθουσα του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών η τεράστια –σε όγκο και σπουδαιότητα –δίκη του «Koriopolis». Μολονότι πρόκειται για υπόθεση που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρότι είναι δεκάδες οι κατηγορούμενοι και εκατοντάδες οι μάρτυρες, είναι αξιοσημείωτο πως δεν απασχολεί ιδιαιτέρως τα ΜΜΕ. Ούτε καν τα αναρίθμητα αθλητικά sites, όπου μπορείς να βρεις κάθε λογής είδηση, ωστόσο για την υπόθεση δεν γίνεται καμία αναφορά. Δεν παρακολουθείται καν!

Η αλήθεια είναι ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, κάτι ουσιαστικό δεν υπάρχει. Αυτό όμως δεν μειώνει το ενδιαφέρον, έστω για την πορεία της εκδίκασης. Θα μπορούσε πάλι να καλύπτεται η δίκη από συναδέλφους του πολιτιστικού ρεπορτάζ, καθώς το υποκριτικό ταλέντο ορισμένων εξοργίζει ακόμη και την έδρα του τριμελούς Εφετείου.

Οι μάρτυρες που καταθέτουν έως τώρα στη δίκη, δεν γνωρίζουν, δεν είδαν και δεν απαντούν. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που περιγράφονται από τις παραπάνω λέξεις, δηλαδή σε εκείνους που δηλώνουν άγνοια και δεν έχουν ακούσει τίποτα για τον «φόνο». Και σε εκείνους που εμφανίζονται και κάνουν σπουδαίες «αγιογραφίες» για κάποιον ή κάποιους κατηγορουμένους.

Η δίκη τώρα αρχίζει

Οι συνεδριάσεις έχουν δείξει ότι οι τρεις κυρίες που αποτελούν το προεδρείο, δεν έχουν καμία γνώση περί ποδοσφαίρου και με κάποιες ερωτήσεις τους δίνουν την εντύπωση πως δεν λαμβάνουν υπόψη τους βασικά στοιχεία της δικογραφίας. Ισως από τακτική. Πιθανότατα το ενδιαφέρον από σήμερα να αυξάνεται, διότι αρχίζουν να καταθέτουν σημαίνοντα πρόσωπα της σκηνής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οπως ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, ο Γιώργος Σπανός κ.ά.

Τέλος πάντων, επειδή η διαδικασία κινείται με αργούς ρυθμούς (με 4-5 συνεδριάσεις ανά μήνα) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φθάσουμε στο τέλος του έτους για να ολοκληρωθεί. Σύντομα πάντως θα έχουμε εξέλιξη στην πιο μεγάλη και σοβαρή υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εντός της άνοιξης θα έχουμε επιτέλους το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που θα αναφέρει πόσοι και ποιοι θα οδηγηθούν στο κατηγορητήριο και με ποιες κατηγορίες.

Οι εξελίξεις στην ΕΠΟ

Η άνοιξη γενικώς θα φέρει πολλές εξελίξεις. Εκτός από την κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, θα έχουμε και τις πολυαναμενόμενες εκλογές της ΕΠΟ. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Μαΐου. Ο εντεταλμένος των διεθνών συνομοσπονδιών Κωστάκης Κουτσοκούμνης μαθαίνω πως πολύ θα ήθελε να διεξαχθούν νωρίτερα. Ο κύπριος παράγοντας έχει κερδίσει (και δικαίως) την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των παραγόντων της FIFA και οδεύει για αναβάθμιση. Οσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο καθυστερεί και η ανέλιξή του σε υψηλότερες θέσεις. Λεπτομέρειες προσεχώς. Α, μιας και πιάσαμε τις εκλογές της ΕΠΟ, να σημειώσετε και το εξής: οι εξελίξεις στις Ενώσεις, αλλά και στους συσχετισμούς των μεγάλων δυνάμεων, οδηγούν σε εκλογές με έναν υποψήφιο. Ακουσα ότι ο Δημήτρης Ελευθεριάδης την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και μάλλον ο μοναδικός υποψήφιος, άρα και επόμενος πρόεδρος, θα είναι ο Βαγγέλης Γραμμένος. Αλλά όπως σας έχω πει, θα υπάρχει και ειδική επιτροπή, που θα «λογοδοτεί» σε FIFA/UEFA και στα μέλη της θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι οι Ιωάννης Δρόσος και Ζήσης Βρύζας.

Το σκάνδαλο του σκανδάλου

Μια υπόθεση για την οποία το «Shot» σάς έχει ενημερώσει εδώ και καιρό ήρθε χθες στο προσκήνιο. Τρεις φορές έχει αναφερθεί η στήλη στην υπόθεση, και μάλιστα πριν από 13 μήνες (συγκεκριμένα στις 21/1/2016) το σκάνδαλο των «εικονικών συμβολαίων» ήταν πρώτο θέμα στο ένθετο «Ομάδα» της εφημερίδας μας με τίτλο «Ο οικονομικός εισαγγελέας “παίζει” μπάσκετ».

Προχθές το θέμα κυριάρχησε στα sites, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα υπήρχε η πληροφορία ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο και στην ΚΑΕ που ελέγχθηκε για διπλά συμβόλαια, μαύρα χρήματα, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.700 ευρώ. Η είδηση προκάλεσε έκπληξη σε νομικούς κύκλους αλλά και σε υπουργικούς, διότι όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδιανόητο σε μια χώρα που καταταλαιπωρείται από Μνημόνια να θεωρείται «οικονομικό έγκλημα» η καθυστέρηση της μηνιαίας καταβολής για τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή να πληρώνει ο κόσμος προκαταβολικά φόρους και μια υπόθεση φοροδιαφυγής και φοροαπάτης εκατομμυρίων να κλείνει με 2.700 ευρώ! Ντροπή, τουλάχιστον…

Μωρέ… Μπράβο!

Παρακολουθούσα χθες τον αγώνα του Αγροτικού Αστέρα με τον θρυλικό Αρη που πασχίζει να επιστρέψει –εκεί όπου ανήκει –στη Σούπερ Λίγκα. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα βλέποντας τον κάτοχο του Champions League, με τη Ρεάλ, Ραούλ Μπράβο να μπαίνει αλλαγή στη θέση του Τάτου για να κρατήσει ο Αρης το 1-0 στα 10 λεπτά που απέμεναν. Τελικά ο Αρης, που με τόσους «βετεράνους» μοιάζει με «νεκροταφείο ελεφάντων» δεν απέφυγε –για άλλη μια φορά –το γκολ στα τελευταία λεπτά και την απώλεια των βαθμών.

Η επιστροφή του Δράκου

Η προσπάθεια της ΕΟΚ να αποσπάσει από τον κορυφαίο έλληνα προπονητή Δημήτρη Ιτούδη το «da» για την εθνική ομάδα έπεσε στο κενό. Επόμενος στη λίστα της ομοσπονδίας μπάσκετ είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως ο προπονητής της Μπάρτσα έχει συμβόλαιο και δεν μπορεί να κάνειτο τρικ που έκανε ο Κατσικάρης ώστε να ξεπεράσει τον περιορισμό που έχει η ισπανική λίγκα. Ολα συνηγορούν για την επιστροφή του Δράκου. Φήμες λένε ότι έγιναν ήδη οι πρώτες επαφές.

Κουίζ

Για το σχέδιο του Μάκη Αγγελόπουλου να αποκτήσει η ΑΕΚ για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του ποδηλατοδρομίου ως προοπτική για τη δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ της ΑΕΚ, έχετε διαβάσει στη στήλη. Η είδηση που βγήκε προκάλεσε αντιδράσεις, ιδιαίτερα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στην υπόθεση μπαίνει φρένο. Για λόγους τακτικής, που έφεραν στο προσκήνιο ξανά το Γαλάτσι και αίφνης το γήπεδο τένις. Υπάρχει όμως ένα «κλειδί» στην υπόθεση και έχει γυναικείο ονοματεπώνυμο. Ποια είναι;