Μπροστά στην πρόκληση

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα το κουβεντιάζαμε καν: ο Ολυμπιακός των απανωτών συμμετοχών στο Τσάμπιονς Λιγκ δύσκολα θα αντιμετώπιζε δυσκολίες από την Οσμανλισπόρ. Είναι όμως έτσι; Θα λέγαμε πως τη φετινή σεζόν πολλά είδαν τα μάτια μας, κυρίως γιατί το χτίσιμο το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Ωστόσο, από τότε πολλά έχουν αλλάξει και μένει να φανεί πόσο προόδευσε ο Ολυμπιακός στη διάρκεια της σεζόν. Γιατί ποντάρει στα νιάτα, οπότε το ζητούμενο σχετίζεται με το αν οι πιτσιρικάδες μπορούν να σταθούν σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο.

Οσο για τον ΠΑΟΚ, το ματς με τη Σάλκε ισοδυναμεί με πρόβα Τσάμπιονς Λιγκ. Τόσο βουνό φαντάζει η αναμέτρηση απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη της Γερμανίας. Δεν χωρά αμφιβολία για την εξέλιξη του ΠΑΟΚ με τον Ιβιτς στον πάγκο, ούτε για την ποιότητα ορισμένων μονάδων της ενδεκάδας. Το σύνολο έχει πάρει μπροστά και αν τα καταφέρουν οι άσοι στην Τούμπα, αναμφίβολα θα στείλουν το ηχηρότερο μήνυμα για το μέλλον.

Ιμπρα

Λέτε να είναι τυχαίο που «εξερράγη» η Παρί μετά τη φυγή του Ζλάταν και εντυπωσιάζει στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα την εμφατική τεσσάρα απέναντι στη Μπαρτσελόνα; Δεν το πιστεύουμε. Σούπερ φορ ο Σουηδός, ένας πλέι μέικερ εντός περιοχής και με ικανότητα να κάνει το πλέον απίθανο στο χορτάρι. Ωστόσο, σε εποχές που μετρά στο ποδόσφαιρο η ταχύτητα, όλο το παιχνίδι της εκάστοτε ομάδας του περιστρέφεται γύρω του με αποτέλεσμα να πέφτουν οι στροφές. Η δε Παρί, χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς από το περασμένο καλοκαίρι, φαντάζει απελευθερωμένη και με μικρούς – μεγάλους πρωταγωνιστές σε όλες τις γραμμές της.

Πισωγύρισμα

Μόνο καλό δεν θεωρείται το χθεσινό 1-1 του Αρη στον Εύοσμο και ουδείς γνωρίζει ποιος θα πληρώσει τη νύφη. Ηδη οι γκρίνιες φουντώνουν στο Χαριλάου. Κακός σύμβουλος ο εκνευρισμός. Πάντως, το γκολ του Ιλιτς ήταν όντως υπέροχο και αν το βλέπαμε στο εξωτερικό μπορεί και να παραμιλούσαμε. Κάτι από Φαν Μπάστεν θύμισε στους παλαιότερους και ουδεμία ροπή στην υπερβολή υφίσταται. Απλά, το ’88 στα γήπεδα της Γερμανίας η πάσα στον σκόρερ έγινε από τον Μιούρεν και χθες από τον Τάτο!

Κανείς δεν χάνεται

Εμεινε εκτός πάγκων για μεγάλο διάστημα, αλλά τελικά ο Ιγκόρ Τούντορ βρήκε δουλειά: στον πάγκο της Γαλατάσαραϊ και μάλιστα με άκρως ικανοποιητικό συμβόλαιο. Περί το 1,5 εκατ. ευρώ μέχρι το καλοκαίρι του ’18 και με την προϋπόθεση να το εξαντλήσει. Το γεγονός ότι δεν πήγε τόσο καλά κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΠΑΟΚ μέτρησε λίγο –όταν υπάρχουν οι ατζέντηδες, πάντα τα ονόματα θα εξέρχονται από το ταμείο ανεργίας.
Γεύματα

Οι προσπάθειες σύσφιγξης σχέσεων είναι πάντα της μόδας. Συνέβη χθες στα Σπάτα με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ να γευματίζουν όλοι μαζί. Ενόψει ντέρμπι, καλή κίνηση. Με τη διαφορά ότι πρέπει να συμβούν και άλλα ώστε να αλλάξει η εικόνα, αν φυσικά θέλουν να ελπίζουνσε είσοδοστα πλέι οφ.