Μεγάλη βραδιά για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ απόψε στο Γιουρόπα Λιγκ με τους πρωταθλητές να φιλοξενούν την τουρκική Οσμανλισπόρ (20.00, Cosmote Sport 2) και τον Δικέφαλο του Βορρά τη γερμανική Σάλκε (22.05, Cosmote Sport 3) θέλοντας να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στις 16.

Ο Πάουλο Μπέντο είχε δίπλα του στη συνέντευξη Τύπου τον Παναγιώτη Ρέτσο και όταν ρωτήθηκε αν είναι συμβολικό και αν θα τον δούμε και στην ενδεκάδα, απάντησε: «Φυσικά και μπορεί να τον δείτε και όχι μόνο αυτόν αλλά και ακόμα περισσότερους παίκτες από την ακαδημία του συλλόγου». Ο τεχνικός του Ολυμπιακού προσανατολίζεται να ξεκινήσει βασικό τον πιτσιρικά (αντί του πιο έμπειρου Ρομαό) αλλά και τον νεαρό Ανδρούτσο στη θέση του τραυματία Ελιουνούσι (αντί του Μάριν, τον οποίο άφησε εκτός αποστολής!).

Είναι φανερό ότι ο Πορτογάλος ρισκάρει στο κομμάτι της εμπειρίας θέλοντας να κερδίσει σε αυτό της ταχύτητας, καθώς ο βασικός στόχος του είναι να μπορέσει να κρατήσει χωρίς γκολ την αντίπαλό του για πρώτη φορά φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ (η Οσμανλισπόρ έχει σκοράρει και στα 12 προηγούμενα παιχνίδια της). Ξέρει ότι θα χρειαστούν τρεξίματα, ιδιαίτερα στο μαρκάρισμα του Σενεγαλέζου Παπά Εντιαγιέ, του πιο επικίνδυνου παίκτη των φιλοξενουμένων (και ποντάρει στον Ρέτσο γι’ αυτό).

Η Τούμπα έχει φορέσει τα καλά της και ο ΠΑΟΚ θέλει να ζήσει ένα ακόμα μεγάλο βράδυ κόντρα σε Γερμανούς (όπως με Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου παλαιότερα, παρά τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι).

«Είναι πολύ βασικό να παίξουμε πειθαρχημένα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι παίκτες μας δεν θα έχουν τη δική τους ελευθερία σε κρίσιμα σημεία να παίρνουν πρωτοβουλία. Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήμασταν στις αρχές της σεζόν κόντρα στον Αγιαξ, αλλά πιστεύω ότι δεν θα φανεί ξεκάθαρα ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι» τόνισε ο τεχνικός του Δικεφάλου Βλάνταν Ιβιτς, που έχει να καλύψει τη μεγάλη απουσία του Κάνιας. Από την πλευρά των παικτών ο Μαρν Λέοβατς είπε: «Μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα ήμασταν εδώ και δεν θα είχαμε θέση σε αυτή την ομάδα».