Με τακτική Blitzkrieg (κεραυνοβόλος πόλεμος) η Μπάγερν χρειάστηκε δέκα λεπτά (53′ – 63′) για να ισοπεδώσει την Αρσεναλ και να προκαλέσει ένα déjà vu του Νοεμβρίου 2015, νικώντας (ξανά) τους Κανονιέρηδες με 5-1.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου που δέχεται τρία γκολ σε διάστημα δέκα λεπτών, στοιχείο αποκαλυπτικό τού τι προκάλεσε η έξοδος λόγω τραυματισμού του Κοσιελνί στο 50′. Η Αρσεναλ έχει γίνει πια το αγαπημένο παιχνίδι των Βαυαρών, οι οποίοι παρέταξαν τη γηραιότερη ομάδα (29 ετών και 173 ημερών) των τελευταίων 12 χρόνων.

Γέροι όμως μόνο στις ταυτότητες. Ο αρχηγός Λαμ έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται γιατί θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση το καλοκαίρι. Ο Ρόμπεν «χτύπησε» με τον γνωστό του τρόπο (επέλαση από δεξιά, σύγκλινε προς τα αριστερά, όπλισε και πυροβόλησε) στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Οσπίνα. Ο Τσάμπι Αλόνσο, επίσης ένας από τους παίκτες που θα κρεμάσουν τα παπούτσια τους, όργωσε το γήπεδο και είχε 92% ποσοστό στις σωστές πάσες.

Αλλά και οι υπόλοιποι ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ο Λεβαντόφσκι σκόραρε με κεφαλιά και έδωσε τρομερή ασίστ στον Τιάγκο, ο οποίος πέτυχε συνολικά δύο γκολ. Ακόμα και ο Μίλερ σκοράριασε στο 88′, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς.

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΚΑΤΑ ΒΕΝΓΚΕΡ. Οι πιθανότητες πρόκρισης της Αρσεναλ στα προημιτελικά ύστερα από έξι συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες είναι σχεδόν μηδενικές. Αντίθετα, αυξήθηκαν απότομα τα ποσοστά που αναφέρονται στην αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ. Το κύμα αμφισβήτησής του από τους οπαδούς συνεχώς φουσκώνει και τα σχόλια εναντίον του γίνονται όλο και πιο επιθετικά. Ο πρώην Κανονιέρης Μάρτιν Κίον τον προτρέπει να εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα να αποχωρήσει, ενώ χαρακτήρισε τη χθεσινή ήττα το χειρότερο αποτέλεσμα της καριέρας του Βενγκέρ.

Το μοναδικό γκολ της Αρσεναλ πέτυχε στο 30′ ο Σάντσες. Ο Χιλιανός απέτυχε να νικήσει τον Νόιερ με πέναλτι, αλλά με το δεύτερο ριμπάουντ έστειλε τελικά την μπάλα στα δίχτυα.

Θα μπορούσαν να είχαν δοθεί δύο πέναλτι στην Μπάγερν όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπεγερίν, στο πρώτο μέρος, και σ’ αυτό του Γκιμπς στην επανάληψη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αρσεναλ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που δέχεται 200 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΟΟΥ ΣΤΟ ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ. Μεγάλο βήμα για την πρόκριση έκανε και η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης, νικώντας με 3-1 τη Νάπολι.

Το γκολ του Ινσίνιε από 35 μέτρα που έπιασε στον ύπνο τον Νάβας αλλά και ο κεραυνός του Κασεμίρο στο τρίτο γκολ της Ρεάλ θα συμπεριληφθούν στα χάι λάιτς της φετινής διοργάνωσης.

Η Ρεάλ σκοράρισε για 41ο συνεχόμενο παιχνίδι ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της.