Τα κατάφερε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός και τις προσεχείς εβδομάδες θα παίξει δύο ματς-τελικούς μακριά από το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Και μάλιστα έχοντας φέρει στο σπίτι του το ίδιο αποτέλεσμα (0-0). Πρώτα στην Αγκυρα, μετά στο Περιστέρι για το Κύπελλο. Για τις τελευταίες εντυπώσεις της σεζόν, πολλά θα αποφασίσουν αυτά τα δύο συγκεκριμένα ραντεβού. Γιατί ναι μεν ο τίτλος είναι το άπαν σε έναν δύσκολο μαραθώνιο, ποιος όμως δεν θέλει να γευτεί και το κερασάκι μιας τούρτας;

Επί της ουσίας τώρα και αναφορικά με το χθεσινό άγονο ματς: το κόκκινο σκάφος μοιάζει να τριγυρνά λαθραία και χωρίς πυξίδα στις ευρωπαϊκές θάλασσες. Σε άλλες εποχές, αντίπαλοι όπως η Οσμανλισπόρ μόνο εφιάλτες θα έβλεπαν στη θέα του φαληρικού γηπέδου. Τώρα, εξασφάλισαν θετικό αποτέλεσμα και έχουν το πάνω χέρι στη ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός σαρώνει στο πρωτάθλημα και τρέχει στους δρόμους της (εγχώριας) πραγματικότητας. Στην Ευρώπη, συχνά πυκνά περνά από τα μονοπάτια του ονείρου. Οφείλει, όμως, να σταματά στα σταυροδρόμια τους. Οταν σμίγουν, να σκέφτεται, να αναλογίζεται, να πασχίζει μήπως και αφουγκραστεί τι πήγε, τι πάει λάθος. Γιατί, διάολε, όταν σε τόσα ματς έρχονται η δυστοκία στην επίθεση και το αναπόδραστο «μηδέν», κάτι πάει λάθος. Εκτός αν στον βωμό της εξέλιξης των νεαρών ποδοσφαιριστών, που όντως είναι η προίκα της ομάδας για το μέλλον και το ευ ζην, μπορούν να θυσιαστούν κάποιοι στόχοι.

Διαιτησία

Μάνταλος με τον Δικέφαλο στο στήθος, Μάνταλος και με σφυρίχτρα στο ντέρμπι. Ναι, ο Σταύρος θα είναι ο ρέφερι της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Εχουμε προφανώς να κάνουμε με νέα δεδομένα, καθόσον μετά τα ντέρμπι που σφύριξε ο Σιδηρόπουλος στον πρώτο γύρο δίδονται ευκαιρίες και σε άλλους. Μετά τους Αρετόπουλο, Κομίνη, Παπαπέτρου ας δούμε και τι ψάρια πιάνει στα δύσκολα ο Μάνταλος.

Ντοπέ

Η είδηση ήταν ένα μικρό σοκ: ποδοσφαιριστής ομάδας της Σούπερ Λίγκας βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Αφορά το πρώτο δείγμα και αναμένουμε και τα αποτελέσματα του δεύτερου, που συνήθως δεν διαφοροποιούνται. Επί του παρόντος, η Λίγκα δεν δίνει «διευθύνσεις και ονόματα», άρα ούτε και το παιχνίδι που πιάστηκε ντοπέ ο παίκτης. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν πρόκειται για ηχηρό όνομα ούτε για ομάδα από τις θεωρούμενες «μεγάλες». Αλλά για παίκτη και σύνολο που ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα. Αν και το δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικό, πέρα από το πρόστιμο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν και βαθμοί για τη συγκεκριμένη ΠΑΕ.

Κολοσσός

Ιδού η Ρόδος, ιδού και η πρόκληση για μια ομάδα που εντυπωσιάζει στην Α1 του μπάσκετ. Θα καταφέρει να μπει στην πρώτη τετράδα εκτοπίζοντας μια παραδοσιακή δύναμη; Οπως και να ‘χει, ύστερα από το χθεσινό 86-66 επί του Κοροίβου στην Αμαλιάδα όλα είναι ανοιχτά. Ο κόουτς Λυκογιάννης κάνει καλή δουλειά στο νησί των Ιπποτών, ανεβάζει τις μετοχές του και, παρά τη μείωση του μπάτζετ, δικαιούται να κοιτά κάτι παραπάνω.