Η ανόητη ενέργεια του Μπρούνο Βιάνα (αποβλήθηκε στο 74′) αλλά και η εμμονή του Πάουλο Μπέντο με τον Καρντόσο στοίχισαν ακριβά στον Ολυμπιακό, που έμεινε στο 0-0 με την Οσμανλισπόρ στον πρώτο του αγώνα για τις 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Πλέον οι πρωταθλητές χρειάζονται γκολ στην κόλαση της Αγκυρας, αλλά όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν. Μοναδικό κέρδος τους από τη χθεσινή βραδιά η εξαιρετική εμφάνιση των Ανδρούτσου (κορυφαίος της ομάδας του ως εξτρέμ) και Ρέτσου (εξαιρετικός ως αμυντικό χαφ) που ξεκίνησαν βασικοί και έδειξαν σαν να παίζουν χρόνια στην ομάδα, με σωστές τοποθετήσεις, ασταμάτητο τρέξιμο με πίεση στην μπάλα και (ως επί το πλείστον) σωστές τοποθετήσεις.

«Δικαιούμασταν τουλάχιστον ένα γκολ» είπε σωστά ο Πάουλο Μπέντο, μόνο που ο ίδιος φρόντισε να δυσκολέψει την επίθεσή του αφήνοντας τον βαρύ και ασήκωτο Καρντόσο για 76 λεπτά στο παιχνίδι.

Τον οποίο μάλιστα θα άφηνε κι άλλο μέσα, αλλά αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει με τον Ρομαό στο 76′ για να ενισχύσει τα μετόπισθεν μετά τη χαζή αποβολή του Βιάνα που κλώτσησε τον Προχάζκα, ο οποίος ήταν ήδη στο έδαφος!

Ο Βραζιλιάνος λειτούργησε ανασταλτικά για τον Ολυμπιακό (αντί να τον βοηθάει αυτός στην αμυντική λειτουργία του), τη στιγμή που οι πρωταθλητές είχαν γκαζώσει στο δεύτερο ημίχρονο και φλερτάριζαν έντονα με το γκολ.

Το οποίο δεν ήρθε κυρίως χάρις στον λιθουανό τερματοφύλακα Καρτσεμάρσκας (δεν είναι ο βασικός αλλά παίζει στην Ευρώπη) που κατέβασε ρολά με κορυφαία στιγμή τη μεγάλη απόκρουση στο βολέ του Μάρτινς (57′), ενώ εξουδετέρωσε επικίνδυνες φάσεις και με τα σουτ του Καρντόσο και του Μποτία.

Πάντως, ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τον Μπέντο είναι ότι το γκολ φέτος στην Ευρώπη έρχεται με το σταγονόμετρο, ενώ στην άλλοτε πανίσχυρη έδρα του Γ. Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός φέτος μετράει μόλις δύο νίκες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα (το 4-1 με την Αστανά και το 2-1 με την Αρούκα στην παράταση, καθώς στο 90λεπτο έχανε με 1-0!), έχοντας δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (88′ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (71′ Μανθάτης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Καρντόσο (76′ Ρομαό).

Οσμανλισπόρ: Καρτσεμάρσκας, Βρσάγεβιτς, Τσιουριουκσού, Προχάζκα, Τιάγκο Πίντο, Λουίζ Κάρλος (88′ Μαχέρ), Τσαγκιράν, Εν’ Ντιάιγ, Μπιφουμά (90’+ Γκιουβέν), Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81′ Ρουτσέσκου).