Ντυμένοι μασκαράδες, περίπου 30 νεαροί επιτέθηκαν με μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, προκαλώντας ζημιές.

Η επίθεση στα φυλασσόμενα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε χθες νωρίς το απόγευμα, όταν οι «καρναβαλιστές» –που αντί για κουκούλες φόρεσαν αποκριάτικες μάσκες –εκμεταλλευόμενοι το έθιμο ανακατεύτηκαν με τον κόσμο και από την Πειραιώς προσέγγισαν τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας μολότοφ εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στην τζαμαρία του κτιρίου και σε δύο αυτοκίνητα, ενώ τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Στα γραφεία έσπευσαν για ενίσχυση και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που τελικά προχώρησαν σε 21 προσαγωγές.

Ανακοίνωση με οξείς χαρακτηρισμούς, όπως ήταν φυσικό τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παθών, εξέδωσε για την επίθεση το γραφείο Τύπου του.

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλήγμα κατά της δημοκρατίας. Οι τραμπούκοι, που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους.

Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων».