«Οι νικητές τα παίρνουν όλα και οι ηττημένοι διαλύονται». Αυτό θέλησε –όπως είπε –να ανατρέψει χθες ο πρώην περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής Γιάννης Σγουρός στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξής του.

Για τον λόγο αυτό δήλωσε από τώρα ότι και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα δώσει τη μάχη. «Το οφείλουμε στους πολίτες που ανεξαρτήτως αποχρώσεων και ιδεολογιών πίστεψαν σε μας και συμπαραστάθηκαν στην πορεία μας» ανέφερε ο Σγουρός.

Και από ό, τι διαπίστωσα δεν ήταν λίγοι αυτοί που έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση και μάλιστα από όλους τους χώρους. Μεταξύ αυτών που μπόρεσα να διακρίνω ήταν οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, ο θεσσαλός πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Κώστας Αγοραστός, οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, όπως είχε προαναγγείλει ο Σγουρός, με βραβεύσεις διαφόρων προσωπικοτήτων. Μεταξύ άλλων βραβεύτηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά για την προσφορά της στην Αυτοδιοίκηση –εάν δεν το θυμόσαστε, είχε διατελέσει υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς. «Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή για τον τόπο» είπε, αφήνοντας αιχμές κατά της σημερινής περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την επικείμενη νέα υποψηφιότητα Σγουρού.

Για την προσφορά της στον τομέα της Υγείας και της Αυτοδιοίκησης βραβεύτηκε η πρώην αντιπεριφερειάρχης και επί 40 χρόνια νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Παίδων Λιλίκα Βασιλάκου.

Ο Σγουρός δεν ξέχασε βέβαια και το αθλητικό παρελθόν του. Ετσι, βραβείο περίμενε και τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Κώστα Πολίτη με αφορμή και τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θρίαμβο του ευρωμπάσκετ του 1987.

Το τέταρτο βραβείο απονεμήθηκε στον διεθνή καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Διαμαντίδη. Και όπως μου λένε, η παρουσία του εκεί και με δεδομένες τις στενές επαφές που έχει με την ηγεσία της ΝΔ δεν αποκλείεται να ανοίγει παράθυρο για πιθανή στήριξη Σγουρού στην επόμενη αναμέτρηση και από την Πειραιώς, κάτι που είχε ναυαγήσει στις προηγούμενες εκλογές. Εξάλλου, όπως σημείωσε με νόημα και ο Σγουρός, «ο αθλητισμός ενώνει και εμπνέει», εξού και το στιγμιότυπο.