Την προσθήκη τηλεοπτικού περιεχομένου στα πακέτα των συνδρομητών της, εντός του 2017, ανακοίνωσε χθες η Wind Ελλάς, που υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Zappware «για την παροχή υπηρεσιών τηλεόρασης υψηλής ποιότητας».

Ειδικότερα, η Wind ανακοίνωσε ότι εντός του έτους θα λανσάρει τη νέα υπηρεσία multiscreen βίντεο, με τη βοήθεια της τεχνολογικής λύσης της Zappware. Παράλληλα, η Wind βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με τη Vοdafone, με στόχο τη συνεργασία τους στις υπηρεσίες τηλεόρασης, καθώς πλέον το τηλεοπτικό περιεχόμενο αποτελεί απαραίτητο συστατικό των πακέτων triple play (τηλεπικοινωνίες, Ιντερνετ, τηλεόραση).

Η Zappware αναπτύσσει το λογισμικό της, το οποίο είναι βασισμένο στο cloud, ενσωματώνοντας δυνατότητες εξατομίκευσης του τηλεοπτικού περιεχομένου της για Android-TV, για smartphones, tablets και web-browsers. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας της Zappware περιλαμβάνονται οι ζωντανές και οι catch-up τηλεοπτικές μεταδόσεις, οι εγγραφές βίντεο, καθώς και ένας μακρύς κατάλογος Video On-Demand (VOD). Επιπλέον, η Android-TV πλατφόρμα προσφέρει μεγάλη ευελιξία ενσωμάτωσης περιεχομένου από τρίτα μέρη, καθώς και εφαρμογών για τους τελικούς χρήστες που θεωρούνται πρωτοποριακές.

Η Zappware ιδρύθηκε το 2001 και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της «συνδυάζει δημιουργικότητα και τεχνολογία σε δυναμικές ψηφιακές λύσεις τηλεόρασης για παρόχους ψυχαγωγίας». Ηδη σήμερα το βραβευμένο λογισμικό της εξυπηρετεί εκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο, προσφέροντας μια εξατομικευμένη τηλεοπτική εμπειρία σε τηλεόραση, smartphones, tablets και PC.

Ο Χέρμαν Ριντλ, chief strategy και digital transformation officer της Wind Ελλάς, αναφερόμενος στη συνεργασία με τη Zappware επισημαίνει: «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μοναδική τηλεοπτική εμπειρία τόσο από άποψη τεχνολογίας όσο και περιεχομένου. Για τον σκοπό αυτό συνεργαζόμαστε με κορυφαίους παρόχους όπως η Zappware. Η κορυφαίας τεχνολογίας λύση που έχουμε επιλέξει και η οποία βασίζεται στο cloud είναι απλή στη χρήση, διασκεδαστική και εξατομικευμένη. Είναι μιας υψηλής τεχνολογίας λύση που μαζί με το περιεχόμενο που θα εξασφαλίσει η Wind θα προσφέρει έναν νέο τρόπο διασκέδασης για τους πελάτες μας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται ή το είδος της συσκευής που χρησιμοποιούν».

Από την πλευρά του, ο Πάτρικ Βος, διευθύνων σύμβουλος της Zappware, μιλώντας για τη συνεργασία με τη Wind σημείωσε: «Η Wind και η πλειονότητα των τηλεπικοινωνιακών φορέων με τους οποίους επικοινωνούμε μας μεταφέρουν την ανάγκη για μια πλατφόρμα που πραγματικά να προκαλεί τους πελάτες τους να συμμετάσχουν, να δημιουργεί πιστότητα και να παρακινεί τους χρήστες να απολαμβάνουν όλο το διαθέσιμο περιεχόμενο. Αυτή είναι και η πρόκληση: υπάρχει μεγάλος όγκος πολύτιμου περιεχομένου για κατανάλωση, αλλά με ποιον τρόπο μπορούν οι θεατές να βρουν εύκολα τις αγαπημένες τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και σειρές; Το Nexx 4.0 είναι η απάντηση της Zappware σε αυτή την πρόκληση».