«Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που μου άφησε το σημάδι της, είναι ξεχωριστή και δεν ήταν δυνατόν να αρνηθώ να τη βοηθήσω. Εχει ιδιαίτερη αξία για μένα και ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου». Ο Μανόλο Χιμένεθ, στη δεύτερη θητεία του στην Ενωση, είναι μέχρι στιγμής αήττητος και η ομάδα επί των ημερών του παρουσιάζει πολύ μεγάλη βελτίωση. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη θητεία του στην ΑΕΚ είχε κατακτήσει το Κύπελλο και είχε την ομάδα πρώτη στη βαθμολογία στις αρχές του πρωταθλήματος, αλλά αναγκάστηκε να φύγει.

Πολύ απλά γιατί είχε δει τους τότε διοικούντες να την έχουν αφήσει στη μοίρα της, με πολλές οφειλές προς τους παίκτες και σε πορεία προς τα βράχια του υποβιβασμού!

Χθες, αμέσως μετά τον θρίαμβό του στο ντέρμπι, θυμήθηκε αυτές τις δύσκολες μέρες και δεν το έκρυψε. «Αυτό που δεν θα ξεχάσω είναι ότι είδα τότε πολλά άτομα που ήθελαν η ομάδα να υποφέρει και ακόμα να φτάσει μέχρι την Γ’ Εθνική όπως και έγινε. Τότε πήραμε ένα Κύπελλο και ήμασταν κάποια στιγμή πρώτοι, αλλά η ομάδα δεν μπορούσε να στηριχθεί οικονομικά από τους διοικούντες. Είχαμε σοβαρά προβλήματα και ήταν κρίμα γιατί έμπαιναν φρένο στην πορεία μας» τόνισε ο ισπανός τεχνικός, που μίλησε παράλληλα σαν πατέρας για τους παίκτες του.

«Είναι οι καλύτεροι για μένα και οι πιο όμορφοι. Οσο και να μην είμαι αντικειμενικός, εγώ έτσι τους βλέπω» τόνισε χαρακτηριστικά, με τους τελευταίους να στήνουν ένα μικρό πάρτι στα αποδυτήρια όταν τους ανακοίνωσε το διήμερο ρεπό ως πριμ της εμφάνισής τους και της νίκης.

«Μάλλον με κορόιδεψαν, αλλά θα πρέπει να ξέρουν ότι όσοι έρχονται από αποθεραπεία ή δεν έπαιξαν τους περιμένω κανονικά στην προπόνηση. Απλά είναι καλό όσοι έχουν επιβαρυνθεί να μείνουν και λίγο με τις οικογένειές τους» είπε ο ισπανός τεχνικός, που ήταν το πρόσωπο του αγώνα, βάζοντας μάλιστα και τον Αϊντάρεβιτς στο παιχνίδι, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ.

«Είχα έμπνευση ότι θα σκοράρω και το έχω ξανακάνει με απευθείας φάουλ. Το χάρηκα ιδιαίτερα μπροστά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο» τόνισε ο σουηδός μέσος.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο, που για μια ακόμα φορά βρίσκεται υπό πίεση, είδε την ομάδα του σε 95 λεπτά να μην κάνει ευκαιρία, με τον πιο φορμαρισμένο επιθετικό του, τον Ανσαριφάρντ, να τον έχει αφήσει εκτός αποστολής!

«Είμαι ευχαριστημένος μόνο από την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Δυστυχώς επιθετικά δεν κάναμε τίποτε και πρέπει να το διορθώσουμε αμέσως ενόψει του αγώνα στην Τουρκία» τόνισε χαρακτηριστικά.