Δέκα ξένοι και ένας Ισπανός στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στο ματς εναντίον της Λεγανές (2-1). Μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του καταλανικού συλλόγου που φημίζεται πως διαθέτει την καλύτερη ποδοσφαιρική σχολή του κόσμου.

Από την ομάδα που παρατάχθηκε με 11 παίκτες που προέρχονταν από τη Μασία, τον Νοέμβριο του 2012, στην ομάδα με τον έναν Ισπανό, τον Σέρχι Ρομπέρτο. Επαιξαν ακόμα ένας Γερμανός (Τερ Στέγκεν), τρεις Γάλλοι (Ματιέ, Ντινιέ, Ουμτιτί), ένας Κροάτης (Ράκιτιτς), ένας Πορτογάλος (Γκόμες), δύο Βραζιλιάνοι (Ραφίνια, Νεϊμάρ), ένας Αργεντινός (Μέσι) και ένας Ουρουγουανός (Σουάρες).

Οσοι αναρωτιούνται γιατί η Μπάρτσα νίκησε δύσκολα τη Λεγανές με 2-1 με πέναλτι του Μέσι στο 90′, η απάντηση κρύβεται στη λεγεώνα των ξένων.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ επέστρεψε από τον τραυματισμό του με γκολ. Ο ουαλός άσος σημείωσε το δεύτερο γκολ της Ρεάλ στο 2-0 επί της Εσπανιόλ στο Μπερναμπέου.

«Αισθάνθηκα πολύ άνετα με την επιστροφή μου και είναι σπουδαίο να βοηθάς την ομάδα με ένα γκολ. Χρειάζομαι μερικές εβδομάδες ακόμα ώστε να είμαι 100% έτοιμος» είπε ο Μπέιλ, ο οποίος είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο στις 22 Νοεμβρίου στο ματς με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Ζιντάν ξέρει ότι έχει μπροστά του μια δύσκολη εβδομάδα. Η Ρεάλ παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά έχει δύο δύσκολες αποστολές. Την Τετάρτη θα αγωνιστεί στο Μεστάγια με τη Βαλένθια σε εξ αναβολής αγώνα, ενώ την προσεχή Κυριακή θα αντιμετωπίσει στο Μαδριγάλ τη Βιγιαρεάλ. Και οι δύο αντίπαλοι της Ρεάλ επέστρεψαν στις νίκες αυτή την αγωνιστική. Η Βαλένθια έκανε βήμα παραμονής με το 2-0 επί της Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έφτασε τα 290 ματς στον πάγκο της ομάδας, τα περισσότερα από κάθε άλλον προπονητή. Επίσης, η Βιγιαρεάλ έφυγε νικήτρια από το Ανοέτα επικρατώντας 1-0 της Σοσιεδάδ.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη και για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία με χατ-τρικ του Γκαμεϊρό στο τελευταίο δεκάλεπτο νίκησε εκτός έδρας την Σπόρτινγκ Χιχόν 4-1.

Αλλα αποτελέσματα: Σεβίλλη – Εϊμπαρ 2-0, Λα Κορούνια – Αλαβές 0-1, Γρανάδα – Μπέτις 4-1, Θέλτα – Οσασούνα 3-0.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 52 (με δύο ματς λιγότερα), Μπαρτσελόνα 51.