Final 4

Οταν στην αρχή της σεζόν αρκετοί μιλούσαν για «πρωτάθλημα των τεσσάρων», αυτό ακριβώς είχαν στο μυαλό τους. Μια αγωνιστική όπως η χθεσινή. Η δίκαιη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι, αλλά και η γενικότερη εικόνα που βγάζουν οι υπόλοιποι τρεις ισχυροί, επιβεβαιώνουν πως αν περάσουν όλοι στα ημιτελικά του Κυπέλλου (κάτι όχι σίγουρο αυτή την ώρα που μιλάμε) πάμε για δυνατούς ημιτελικούς.

Εκλεισε, λοιπόν, η ψαλίδα; Ο Ολυμπιακός, ο τωρινός Ολυμπιακός τουλάχιστον, δεν πατά καλά στα πόδια του. Βέβαια, έχει εξασφαλίσει τον τίτλο, όχι μόνο γιατί σε διάρκεια χρόνου είναι καταφανώς ανώτερος των αντιπάλων του, αλλά και διότι απέφυγε τρανταχτά λάθη. Οι αδυναμίες του, ωστόσο, φαίνονται σε κρίσιμα ραντεβού, όπως συνέβη στην Ευρώπη ή όπως είδαμε χθες, όταν δεν κατάφερε να επιβάλει τον δικό του νόμο. Τις πταίει; Ας το βρουν οι αρμόδιοι, σίγουρα όμως δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από γκρίνιες για τη διαιτησία ή άλλες δικαιολογίες.

Στην ΑΕΚ τώρα, γιατί δέον είναι να ασχολούμαστε κυρίως με τους νικητές ενός σπουδαίου ραντεβού. Ο τρελο-Χιμένεθ έδειξε στους παράγοντες της ομάδας και δη στον Μελισσανίδη το πόσο λανθασμένη ήταν η επιλογή Μοράις. Με λίγες κινήσεις, συν την αναγκαία μεταγραφική ενίσχυση του χειμώνα, ο ισπανός προπονητής σουλούπωσε ένα σύνολο άναρχο και δίχως πυξίδα. Υπάρχει τόση πληθώρα εναλλακτικών λύσεων, ώστε οι Λάζαρος – Γιόχανσον φόρεσαν ένδυμα αναπληρωματικού, ο δε Βάργκας των ντέρμπι δεν αγωνίστηκε καθόλου! Για το υλικό της ΑΕΚ, ο πάγκος λέει αρκετά. Οσο για τον Χιμένεθ, για να επανέλθουμε, έδεσε την άμυνα (και) με τον Βράνιες, ενώ στο πρόσωπο του Αϊντάρεβιτς δεν βρήκε απλώς έναν σκόρερ, αλλά τον παίκτη με καλή μακρινή και ενίοτε ασφαλή μεταβίβαση.

Τι κέρδισε επίσης χθες η ΑΕΚ; Τον κόσμο της. Κρατά τους οπαδούς ζεστούς για τη συνέχεια της σεζόν, διότι η απογοήτευση αρκετών υπήρξε μεγάλη τις προηγούμενες στροφές. Με την επισήμανση πως θα ήταν ολέθριο λάθος να μείνει στη νίκη επί του Ολυμπιακού και να χάσει τον προσανατολισμό της. Οι ισχυρές ομάδες δεν φαίνονται σε μια βραδιά, αλλά σε βάθος χρόνου. Την πάτησαν πολλάκις όσοι πίστεψαν ότι ξεπλένει (αγωνιστικές) αμαρτίες ένα θεαματικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Χρόνια και χρόνια η ίδια ιστορία, ας ξεκολλήσουν από κει και μόνο τότε θα κυνηγήσουν κορυφές.

Αν θέλουμε επιπρόσθετα να δούμε Παναθηναϊκό και

ΠΑΟΚ, διαπιστώνουμε ότι μοιράζουν γκολ με εντυπωσιακή ευκολία. Καλό σημάδι ενόψει play offs και Κυπέλλου, κακό συμπέρασμα που μαρτυρά λάθη στον αρχικό σχεδιασμό και επιπολαιότητες τραγικές που άφησαν πολύ πίσω τις συγκεκριμένες ομάδες.

Κύπελλο

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας επικράτησε 37-17, στο κλειστό του Καματερού, της Αναγέννησης Αρτας στον τελικό Κυπέλλου γυναικών χάντμπολ και κατέκτησετο 4ο τρόπαιο στην ιστορία της. Η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στη διοργάνωση παραμένει η Αρτα με 10 τρόπαια, τελευταίος όμως ήταν το 2008.