Ποσοστό ψήφων 44%: αυτό θα ελάμβανε σύμφωνα με δημοσκόπηση της OpinionWay η Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο προεδρικό γύρο αν μονομαχούσε με τον Φρανσουά Φιγιόν. Θα έχανε βέβαια, είναι όμως το υψηλότερο ποσοστό που της έχει πιστωθεί ποτέ. Και ήταν μόλις 38%, απέναντι και πάλι στον δεξιό υποψήφιο, πριν από λίγες εβδομάδες – πριν από το Penelopegate.

Η Λεπέν έρχεται πρώτη στον πρώτο προεδρικό γύρο με 27% των ψήφων αφήνοντας τον Φιγιόν να κονταροχτυπιέται για τη δεύτερη θέση με τον κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν (και οι δύο στη δημοσκόπηση της OpinionWay αποσπούν 20%). Σε περίπτωση μονομαχίας της με τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, η Λεπέν χάνει και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο η διαφορά τους εμφανίζεται πια μικρότερη: 58% συγκεντρώνει ο Μακρόν, 42% η Λεπέν, οκτώ μονάδες λιγότερες για τον πρώτο και ισάριθμες περισσότερες για τη δεύτερη σε σύγκριση με τις αρχές Φεβρουαρίου.

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους αριθμούς αυτούς με επιφύλαξη, διότι όλα αλλάζουν την επομένη του πρώτου γύρου. Παρ’ όλα αυτά, ουδέποτε υπήρξε σε τόσο ευνοϊκή θέση η Μαρίν Λεπέν, είναι πρωτοφανές» επισήμανε ο δημοσκόπος Φρεντερίκ Μισό. «Είναι φανερό πως η πολεμική γύρω από τους αστυνομικούς και τις ταραχές στα μπανλιέ την ωφέλησαν, πόσω μάλλον αφού ο Εμανουέλ Μακρόν δείχνει να χάνει έδαφος» πρόσθεσε.