Τέσσερις διακεκριμένες ταινίες, ιαπωνικής παραγωγής, προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου «Η Συνταγή της Ιαπωνικής Κουζίνας: Eating = Loving = Living!» αφιερωμένου στην ιαπωνική κουζίνα, οι εκδηλώσεις του οποίου πραγματοποιούνται στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (από σήμερα έως τις 24/2).

Πρόκεται για τα φιλμ «A Tale of Samurai Cooking – A True Love Story»(Bushi no Kondate – φωτογραφία), «Mourning Recipe»(Shijuku nichi no Recipe), «Ramen Samurai» και «Drops of Heaven»(Ten no Shizuku). Παράλληλα με τις προβολές και καθώς η παραδοσιακή διατροφική κουλτούρα της Ιαπωνίας Washoku συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2013, θα υπάρχει η φωτογραφική έκθεση «Ανακαλύψτε την καταπληκτική ιαπωνική διατροφή».

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ (19.30) θα αρχίσει με την ομιλία του δημοσιογράφου των «ΝΕΩΝ» Γιάννη Δεβετζόγλου (υποψηφίου για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας 2011) παρουσιάζοντας τις εμπειρίες του από το γαστρονομικό ταξίδι του στην Ιαπωνία μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.