Με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στην αποστολή θα ταξιδέψει σήμερα στην Τουρκία ο Ολυμπιακός για τον υπέρ πάντων αγώνα με την Οσμανλισπόρ αύριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μπράουν Ιντέγε, που έχει συμφωνήσει σε όλα με την κινεζική Τιανζίν Τέντα (με τις ευλογίες και του Ολυμπιακού), έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα κόντρα στην ΑΕΚ και ετοιμάζεται για άλλες πολιτείες, την ώρα που ο Πάουλο Μπέντο παίζει πλέον το κεφάλι του σε αυτό το παιχνίδι.

Την ομάδα επισκέφθηκε χθες στου Ρέντη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ζητώντας να πάρουν την πρόκριση στην Τουρκία, σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι θέλουν απαραιτήτως γκολ για να προκριθούν στην κανονική διάρκεια (καθώς υπάρχει και η περίπτωση της παράτασης εάν το παιχνίδι λήξει 0-0).

Υποχρεωτικά πλέον ο Πορτογάλος θα πάρει μαζί του και τον ιρανό στράικερ, ο οποίος είναι εξαιρετικός στις προπονήσεις, ενώ ακόμα και στα λίγα λεπτά που του δίνει κάποιες φορές ο Μπέντο (όπως στον αγώνα με τους Τούρκους στο Γ. Καραϊσκάκης όπου μπήκε στο παιχνίδι στο 87′) είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον πολύ πιο έμπειρο αλλά ιδιαίτερα βαρύ Οσκαρ Καρντόσο.

Θεωρείται δεδομένο ότι στο μυαλό του πορτογάλου τεχνικού βασικός επιθετικός πλέον της ομάδας θα είναι ο Παραγουανός, καθώς τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια την… επετηρίδα τουλάχιστον στους στράικερ. Παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι πιο στενοί συνεργάτες του τού μιλούν πλέον έντονα για την πιθανότητα να δοκιμάσει βασικό τον Ανσαριφάρντ, την τελική απόφαση θα την πάρει ο ίδιος και αυτή τη στιγμή είναι αποφασισμένος να βάλει τον Καρντόσο!

Πάντως ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια, τόσο αύριο, όσο και την ερχόμενη Πέμπτη στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, για δεύτερη ευκαιρία και πρέπει πάση θυσία να σκοράρει εάν θέλει να συνεχίσει σε Γιουρόπα Λιγκ και Κύπελλο. Κόντρα στην ΑΕΚ, απλώς πληγώθηκε το πρεστίζ των πρωταθλητών, αφού το μαξιλαράκι των 10 πόντων από τον δεύτερο Πανιώνιο τους δίνει ένα τεράστιο προβάδισμα και για τον φετινό τίτλο.

Οι Ερυθρόλευκοι, που είχαν ένα ξεκίνημα-εξπρές σώζοντας σε μεγάλο βαθμό την πιο δύσκολη χρονιά τους επί εποχής Μαρινάκη, κινδυνεύουν πλέον να χάσουν πολύ νωρίς τους δύο επόμενους στόχους.

Διότι καλές οι πωλήσεις (που απέφεραν τελικά περισσότερα κέρδη στην ομάδα ακόμα και από το αν συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά τα κενά δεν καλύφθηκαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που βλέπει την ομάδα του να μην παίζει το ποδόσφαιρο που ονειρεύεται. Και πώς να το κάνει με αυτό το υλικό που απέμεινε και το οποίο απαξιώνει ακόμα περισσότερο ο Μπέντο.