Η απόφαση ελήφθη από τον Θανάση Χειμωνά. Ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής παραιτήθηκε χθες από τα καθήκοντα του. Παραιτήθηκε όμως και από απλό μέλος του κόμματος.
Σε ανάρτησή του στο facebook κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «ξύλινη γλώσσα» και επισημαίνει ότι στο κόμμα «δεν υπάρχει αντιπολίτευση». «Δεν έχει να επιδείξει κάποια ιδεολογία, δεν έχει να προτείνει κάτι καινοτόμο. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά ετεροκαθορίζεται σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Αγωνιά να δείξει πως δεν είναι δεξιό αλλά και να πείσει τους νυν ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα» σημειώνει.
Και προσθέτει: «Είναι σαν να πρέπει να υποστηρίξω τον Παναθηναϊκό σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Απλώς, δεν μπορώ να το κάνω. Δεν εγκρίνω τις απόψεις του, τις θέσεις του –δεν είμαι καν σίγουρος ποιες ακριβώς είναι οι απόψεις και οι θέσεις του. Δεν βρίσκω να έχω κοινά μαζί του, να με εκφράζει. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν συμφωνώ με ένα κόμμα, γιατί να μένω;».
«Μένουμε ΠΑΣΟΚ»
Από τη Χαριλάου Τρικούπη πάντως, ουδέν σχόλιο υπήρξε για το θέμα. Θα σας μεταφέρω μόνο την ανάρτηση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στα social media με τίτλο «Μένουμε ΠΑΣΟΚ» και σχόλιο:
«Αφιερωμένο σε όλους εμάς που μείναμε διαχρονικά στην παράταξη. Σεβασμό και ανεκτικότητα σε όλες τις πολιτικές απόψεις. Η απάντηση σε όσους έφυγαν στα δύσκολα δεν είναι η αποχώρηση, αλλά η επιμονή για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα # menoume pasok». Δώστε προσοχή στο κείμενο της φωτογραφίας «Υπάρχουν παιδιά που δεν ζήσανε ποτέ στη ζωή τους ημέρες ΠΑΣΟΚ. Γιατί να τους το στερήσουμε;».
Οι Κινήσεις θέλουν εκλογή ηγεσίας από τη βάση
Χθες έγραφα ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη με Γεννηματά, Παπανδρέου, Θεοχαρόπουλο και Τούντα αποφάσισε συνέδριο του νέου κόμματος τον Ιούνιο χωρίς εκλογή αρχηγού και με ταυτόχρονη δημιουργία οργανώσεων του νέου φορέα σε όλη την Ελλάδα». Και τουλάχιστον για τον τίτλο «Γέφυρες και χάσματα στην Κεντροαριστερά» δεν είχα άδικο.
Το υπογραμμίζω αυτό γιατί μέσω της διεύθυνσης των «ΝΕΩΝ» έλαβα επιστολή του φίλου καθηγητή Γιάννη Τούντα που σπεύδει φιλικά να διευκρινίσει (ξεκαθαρίσει, θα έλεγα) ότι «οι τελικές αποφάσεις για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα ληφθούν από τα αρμόδια όργανα», και πως «η θέση των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία είναι για εκλογή ηγεσίας από τη βάση μετά το συνέδριο του Ιουνίου».